معرفی پودر پاپریکا و طعمی که در تمام دنیا معروف است!

به گزارش گفتمان برتر، پودر پاپریکا از جمله ادویه هایی است که در تمام جهان شناخته می گردد. پاپریکا در آشپزی ایرانی نیز جایگاه ویژه ای دارد و برای طبخ غذاهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. ادویه پاپریکا در اصل فلفل خشک و پودر شده ای است که علاوه بر بهبود طعم غذا، خواص مختلفی برای بدن در پی دارد. با توجه به اهمیت پودر پاپریکا به عنوان یک ادویه پرکاربرد، در ادامه این مطلب از مجله خبرنگاران قصد داریم تا به طور مفصل درباره ویژگی ها، خواص و مضرات احتمالی پاپریکا صحبت کنیم؛ پس تا خاتمه همراه ما باشید.

معرفی پودر پاپریکا و طعمی که در تمام دنیا معروف است!

معرفی پودر پاپریکا

پودر پاپریکا چهارمین ادویه محبوب در سرتاسر جهان است که از انواع فلفل قرمز تند و فلفل دلمه ای شیرین تهیه می گردد. در فرایند تهیه این ادویه، فلفل ها را خشک و سپس پودر می نمایند. پاپریکا در غذاهای دو کشور مجارستان و اسپانیا بیشترین کاربرد را دارد و این دو کشور، اصلی ترین تولیدنمایندگان انواع پودر پاپریکا در جهان هستند. این ادویه چاشنی غذاهای مختلف است و البته برای تغییر رنگ بعضی از غذاها و سس ها نیز استفاده می گردد.

انواع پودر پاپریکا

همان طور که گفتیم، پودر پاپریکا انواع مختلفی دارد که تفاوت آن ها را می توان شیوه تهیه و طعم نهایی پاپریکا دانست. 3 نوع مختلف از ادویه پاپریکا به توضیح زیر وجود دارد:

  • پودر پاپریکا شیرین با طعم شیرین و گرم
  • پودر پاپریکا تند با طعمی تند و مجذوب کننده
  • پودر پاپریکا دودی با طعم دودی و کمی شیرین

پاپریکا چه مزه ای دارد؟

طعم ادویه پاپریکا به نوع آن بستگی دارد و شامل سه طعم تند، شیرین و دودی است. از انواع پودر پاپریکا در غذاهایی مختلف استفاده می نمایند تا طعم و رنگ غذا را تغییر دهد. در پاپریکا تند، دانه و بخش های داخلی فلفل قرمز تند را هم خشک و آسیاب می نمایند که این بخش ها حاوی کپسایسین (ماده شیمیایی عامل تندی فلفل) هستند. در پاپریکا تند، با جدا کردن بخش های داخلی و دانه ها، دیگر طعم تندی در این ادویه باقی نمی ماند. در پاپریکا دودی نیز فلفل ها را ابتدا دودی نموده و سپس آسیاب می نمایند تا در نهایت یک طعم دودی ایجاد گردد.

شرایط نگهداری پودر پاپریکا

اکنون این سوال پیش می آید که پودر پاپریکا را چگونه نگهداری کنیم؟ ابتدا باید بدانید که نگهداری اصولی و صحیح از پاپریکا باعث می گردد تا عطر و طعم این ادویه مدت زمان بیشتری حفظ گردد. پودر پاپریکا را در ظروف شیشه ای یا پلاستیکی درب دار بریزید و در مکانی خشک، خنک، تاریک و به دور از تابش نور خورشید قرار دهید. ظروف مخصوص ادویه، انتخابی مناسب برای نگهداری پاپریکا هستند.

پودر پاپریکا در چه غذاهایی استفاده می گردد؟

دامنه کاربرد و استفاده از انواع پاپریکا گسترده است و شما می توانید مطابق ذائقه و احتیاج خود یکی از انواع این ادویه یعنی پودر پاپریکا شیرین، تند یا دودی را تهیه نموده و مورد استفاده قرار دهید. از ادویه پاپریکا برای درست کردن غذاهای زیر استفاده می گردد:

  • انواع خورشت مانند قیمه، فسنجان، خورشت بامیه و…
  • مزه دار کردن مرغ و ماهی
  • انواع سوپ و آش
  • غذاهای فست فود مانند همبرگر، فلافل و سوسیس بندری
  • املت
  • انواع سس قرمز

خواص پودر پاپریکا

همان طور که گفتیم پودر پاپریکا علاوه بر طعم خوب، خواص مختلفی دارد؛ پس اکنون این سوال پیش می آید که فواید و خواص پاپریکا چیست؟ از جمله فواید این ادویه محبوب می توان موارد زیر را برشمرد:

  • پودر پاپریکا به عنوان منبع ماده معدنی آهن شناخته می گردد که آهن ترکیب اصلی در ساختار هموگلوبین خون است. پس با مصرف پاپریکا می توان از ابتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن پیشگیری کرد.
  • مصرف پاپریکا به تقویت بافت های استخوانی و جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان یاری می نماید، چراکه این ادویه حاوی کلسیم، منیزیم و فسفر است.
  • اگر در پی تقویت تارهای مو و جلوگیری از ریزش آن ها هستید، پودر پاپریکا را نیز در رژیم غذایی خود جای دهید. ویتامین های گروه B در این ادویه، فولیکول های مو را تغذیه و تقویت می نمایند.
  • ادویه پاپریکا با خواص ضد التهاب و ضد باکتریایی خود، از جمله مواد غذایی مفید برای سلامت پوست محسوب می گردد و در درمان جای زخم، جوش و آکنه موثر است.
  • ماده کپسایسین موجود در پاپریکا، به ویژه پودر پاپریکا تند، موجب می گردد تا احساس سیری بیشتری بکنید و میل کمتری به خوردن غذاهای پرکالری داشته باشید.
  • آنتی اکسیدان هایی همانند بتاکاروتن و لوتئین در ترکیب ادویه پاپریکا وجود دارند که سطح رادیکال های آزاد در بدن را کاهش داده و از ابتلا به انواع سرطان جلوگیری می نمایند.
  • پودر پاپریکا را می توان یک ماده غذایی مفید برای سلامت چشم ها دانست، چراکه محتوای ویتامین A و بتاکاروتن است و این ویتامین از ترکیبات مهم در ساختار لکه زرد چشم محسوب می گردد.

ارزش غذایی پودر پاپریکا

در هر 100 گرم از پودر پاپریکا 282 کیلوکالری انرژی وجود دارد. در جدول زیر سایر مواد مغذی پاپریکا در هر 100 گرم از این ادویه معرفی شده است:

مواد تشکیل دهندهاندازهویتامین هااندازه
پروتئین14.00 گرمویتامین B10.33 میلی گرم
کربوهیدرات54.00 گرمویتامین B21.23 میلی گرم
آب11.24 گرمویتامین B310.06 میلی گرم
چربی13.00 گرمویتامین B40.00 میلی گرم
قند10.34 گرمویتامین B52.51 میلی گرم
کلسترول0.00 گرمویتامین B62.14 میلی گرم
مس0.71 میلی گرمویتامین B949.00 میکروگرم
منیزیم178.00 میلی گرمویتامین B120.00 میلی گرم
کلسیم229.00 میلی گرمویتامین C0.9 میلی گرم
فسفر314.00 میلی گرمویتامین E29.10 میلی گرم
سدیم68.00 میلی گرمویتامین K80.3 میکروگرم
آهن21.14 میلی گرمویتامین A2463.00 میکروگرم
روی4.33 میلی گرمویتامین D0.00 میکروگرم

مضرات پودر پاپریکا

مصرف ادویه پاپریکا به مقدار کم و متعادل، خطری برای بدن به همراه ندارد. با این وجود، پودر پاپریکا ممکن است عوارض زیر را در پی داشته باشد:

  • بعضی افراد به پاپریکا حساسیت دارند و با مصرف این ادویه دچار واکنش های آلرژیک مانند مسائل تنفسی، خارش و سوزش پوست و… می شوند.
  • بعضی از مطالعات آزمایشگاهی بر روی موش ها نشان داده است که زیاده روی در مصرف پودر پاپریکا ممکن است موجب افزایش چربی خون گردد.

پودر پاپریکا برای بچه ها

اگر شما نیز از جمله افرادی هستید که تصور می کنید، غذای بچه ها باید بدون طعم و مزه باشد، در همین ابتلا بگوییم که این باور اشتباه است. کودک شما از همان ابتدا احساس چشایی داشته و طعم ها را احساس می نماید. شما می توانید پس از 8 ماهگی کودک در غذای او از پودر پاپریکا شیرین بهره ببرید. دقت داشته باشید که استفاده از پاپریکا تند در غذای کودک ممنوع است.

طعم های متفاوت و مجذوب کننده با پودر پاپریکا

در این مطلب از مجله خبرنگاران به معرفی پودر پاپریکا به عنوان یکی از ادویه های محبوب در سراسر جهان پرداختیم و شما را با خواص و مضرات و دیگر ویژگی های آن آشنا کردیم. استفاده از انواع ادویه پاپریکا به عنوان چاشنی غذا انتخاب مناسبی است که موجب بهره مندی از خواص این ادویه نیز می گردد.

برای خرید پاپریکا یا دیگر ادویه ها می توانید به عطاری ها و ادویه فروشی های شهر خود مراجعه کنید که البته خبرنگاران کار شما برای خرید ادویه را آسان نموده است. با مراجعه به سایت یا اپلیکیشن خبرنگاران و سرویس عطاری آنلاین ، می توانید به سادگی چند کلیک، انواع پاپریکا و دیگر ادویه های مورداحتیاج خود را سفارش دهید و درب منزل تحویل بگیرید.

راستی، شما معمولا از کدام نوع پاپریکا و در تهیه چه غذاهای دیگری استفاده می کنید؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگر کاربران خبرنگاران به بحث و اشتراک بگذارید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 21 بهمن 1403 بروزرسانی: 21 بهمن 1403 گردآورنده: gofteman-bartar.ir شناسه مطلب: 2323

به "معرفی پودر پاپریکا و طعمی که در تمام دنیا معروف است!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی پودر پاپریکا و طعمی که در تمام دنیا معروف است!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید