سیاست های دانشگاه علم و فرهنگ برای کاهش آمار فارغ التحصیلان بیکار
به گزارش گفتمان برتر، رئیس دانشگاه علم و فرهنگ با تاکید بر اینکه بیش از 70 درصد فارغ التحصیلان این دانشگاه وارد بازار کار می شوند، گفت: جذب دانشجو براساس احتیاج جامعه، علاقه و رشته مورد احتیاج و همچنین توجه به رشته های بین رشته ای از جمله راهکارهایی است که آمار فارغ التحصیلان بیکار را به حداقل می رساند.
اگر علاقمند به دریافت بهترین خدمات ویزای دانشجویی انگلیس برای ایرانیان هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم ویزای تحصیلی انگلیس، با دریافت مشاوره رایگان از مجربترین تیم مهاجرتی انگلستان، بهترین مسیر را به سوی دانشگاه های انگلیس انتخاب کنید.
دکتر ایمانی خوشخو در گفت وگو با خبرنگاران با بیان این مطلب، وجود جایگاه های خالی در دانشگاه ها را مهمترین نقص آموزش عالی دانست و اظهار کرد: یکی از مهمترین مشکلاتی که دانشگاه های دولتی و غیردولتی با آن روبرو هستند، وجود جایگاه های خالی از دانشجو در این دانشگاه ها است و متاسفانه متناسب با سرمایه گذاری هایی که در دانشگاه ها صورت می گیرد استفاده لازم از این سرمایه ها نمی گردد و نهایتاً با نوعی اتلاف سرمایه در این مراکز روبرو هستیم.
وی در ادامه توضیح داد: اگر بخواهیم مشکل جایگاه های خالی در دانشگاه ها را ریشه یابی کنیم و نگاهی به فارغ التحصیلان دانشگاه ها داشته باشیم می بینیم که آمار قابل توجهی از این افراد بیکار هستند. حال سئوال این است که بین خالی بودن جایگاه دانشگاه ها و بیکار بودن فارغ التحصیلان چه رابطه ای وجود دارد.
رئیس دانشگاه علم و فرهنگ ادامه داد: نظرسنجی هایی که از دانشجویان ورودی این دانشگاه انجام دادیم، نشان داد که رابطه معنی داری بین جایگاه خالی دانشگاه ها و تعداد فارغ التحصیلان بیکار وجود دارد چراکه یکی از دلایل بی رغبتی افراد برای ورود به دانشگاه این است که امیدی به آینده خودشان ندارند و فارغ التحصیلان بیکار را به نوعی آینده خود تلقی می نمایند. این بی رغبتی موجب می گردد که آنها از ورود به دانشگاه ها صرف نظر نمایند.
دکتر ایمانی خوشخو اعلام کرد: رئیس جمهور در یکی از سفرهای استانی اخیر خود دانشگاه ها را به توانمند سازی دانشجویان توصیه کرد و دانشگاه علم و فرهنگ یکی از دانشگاه هایی است که بیش از چهار سال است که روی این توصیه رئیس جمهور کار می نماید و در راستای تحقق دانشگاه نسل سوم به دنبال این هستیم که تعداد فارغ التحصیلان بیکار را به حداقل برسانیم که در این زمینه موفقیت هایی را نیز کسب نموده ایم.
وی همچنین با اشاره به شاغل بودن بیش از 70 درصد فارغ التحصیلان دانشگاه علم و فرهنگ گفت: خوشبختانه حدود 70 درصد فارغ التحصیلان این دانشگاه در صورتی که مشکل سربازی نداشته باشند بیکار نمی مانند و ما برنامه های زیادی برای توانمندسازی دانشجویان در دانشگاه پیاده سازی کردیم به طوری که در این راستا دانشجویان را متناسب با رشته، احتیاج جامعه و علاقه آنها جذب و برای این دانشجویان در قالب یک مجموعه کار علمی، آموزشی و عملی تدارک می بینیم.
رئیس دانشگاه علم و فرهنگ اضافه کرد: برای دانشجویان دانشگاه علم و فرهنگ واحدهایی را در نظر گرفتیم و آنها را به یک شبکه کار اتصال داده ایم که نتیجه آن تاسیس بنیاد کسب و کار دانشگاه علم و فرهنگ است که از ابتدای مهر جاری فعالیت خود را آغاز نموده است. در واقع فلسفه ایجاد این بنیاد این است که با مشارکت دانشجو و استاد ایده و علم را به محصولی تبدیل کند که مستقیم به بازار قابل ارائه باشد.
دکتر ایمانی ادامه داد: تلفیق دو رشته طراحی لباس و MBA و تاسیس مرکزی به نام طراحی و فراوری لباس بچه ها از جمله نمونه هایی است که کوشش می گردد ایده و علم را به محصول تبدیل کنیم تا قابل ارائه مستقیم به بازار باشد.
رئیس دانشگاه علم و فرهنگ در سرانجام اعلام کرد: خوشبختانه بیشتر رشته های دانشگاه علم و فرهنگ بخصوص رشته هایی که طی چند سال اخیر راه اندازی شده اند بین رشته ای هستند که اوقات فراغت، گردشگری مذهبی و حقوق تجارت الکترونیک از جمله این رشته ها به شمار می رود. در واقع این رویکرد در دانشگاه علم و فرهنگ موجب شده تعداد فارغ التحصیلان بیکار از این دانشگاه به حداقل ممکن برسد.
منبع: خبرگزاری ایسنا