ایران در اجرای قراردادهای صادرات گاز به تعهد خود پایبند است

به گزارش گفتمان برتر، روابط عمومی وزارت نفت در واکنش به گزارش وزارت نفت به جای رقبا کشور را دور زد توضیحاتی برای تنویر افکار عمومی ارائه داد و تأکید کرد: ایران در اجرای قراردادهای صادرات گاز به تمامی تعهدات خود پایبند بوده و آنها را انجام داده است.

ایران در اجرای قراردادهای صادرات گاز به تعهد خود پایبند است

به گزارش شانا، در متن توضیحات اداره کل روابط عمومی وزارت نفت به این گزارش که هشتم دی ماه منتشر شده، آمده است:

در گزارشی در روزنامه جوان با تیتر وزارت نفت به جای رقبا، کشور را دور زد، باز هم یک مطلب تکراری با الفاظی جدید و استدلالی پوک در حمایت از طرف های قراردادی ایران و علیه وزارت نفت قلمی شده است. توصیه می کنیم اگر روزنامه جوان مأموریتی برای زدن دولت به هر روشی برای خود تعریف نموده است، مراقب باشد که منافع کشور را قربانی این کار نکند و همچنین کمی خلاقیت به خرج بدهد و این قدر گل درشت ننویسد به گونه ای که تصور گردد پیاده نظام رسانه ای رقبای گازی ایران جای پای محکمی برای خود در ایران دست و پا نموده اند.

در گزارش جوان ادعا شده است که دولت یازدهم به تعهدات خود مبنی بر احداث خط لوله تا نقطه صفر مرزی با پاکستان به بهانه اینکه طرف پاکستانی نه پولی برای خرید گاز ایران دارد و نه عزمی برای احداث خط لوله، عمل ننموده است و بنابراین دیگر راهی برای شکایت از پاکستان وجود ندارد. جهت اطلاع مخاطبان روزنامه جوان می گوییم اگر وزارت نفت عزمی برای اجرای تعهد قراردادی خود برای تحویل گاز طبق قرارداد منعقده در نقطه صفر مرزی نداشته پس چگونه بیش از 1100 کیلومتر خط لوله 56 اینچ را از عسلویه تا ایرانشهر احداث و عملیاتی نموده است و آمادگی این را دارد که چنانچه یک متر خط لوله دریافت گاز ایران در خاک پاکستان احداث گردد به سرعت گام نهایی احداث خط لوله را در بخش ایران اجرایی و عملیاتی کند.

لازم به یادآوری است، ایران در خرداد 1388 یک قرارداد رسمی برای صادرات گاز به پاکستان به امضا رسانده است که تمامی موارد در آن، از جمله تکلیف قراردادی در شرایطی که طرف مقابل از دریافت گاز استنکاف ورزد، پیش بینی شده است. مسئله اینجاست که در یک قرارداد بلندمدت، علاوه بر تعهدات تعیین طرفین، در پیگیری موارد اختلاف، ملاحظات متنوع دیگری نیز وجود دارد که در خصوص آنها در سطوح بالای نظام باید تصمیم گیری گردد.

دیدگاه کلان درخصوص قراردادهای بلندمدت با همسایگان براساس منافع ملی و اصول حسن همجواری است و با توجه به ملاحظات طرفین این فرآیند ممکن است تا حصول نتیجه مورد نظر مدتی ادامه پیدا کند، اما معنای آن حذف ایران از بازار گاز پاکستان نیست. چه واردات این پاکستان به وسیله ال ان جی دو برابر گردد و چه خط لوله ساخته نشده تاپی از جهت ترکمنستان - افغانستان - پاکستان، روزی روزگاری بتواند گاز ترکمن ها را به پاکستان بیاورد، تعهد و احتیاج پاکستان برای دریافت گاز از ایران پابرجاست و البته ایران با رعایت منافع خود فروشنده و پاکستان نیز براساس احتیاج خود، خریدار گاز ایران است.

حال روزنامه جوان بهتر است تکلیف خود را معلوم و در ادامه کشفیاتش تعیین کند چرا پاکستان از سال 1388 تا به امروز در خاک خود خط لوله دریافت گاز ایران را نساخته است و اگر توان اقتصادی برای این کار نداشته است پس چگونه می خواهد هزینه احداث خط لوله تاپی و خط لوله 1100 کیلومتری جنوب - شمال برای انتقال ال ان جی وارداتی روس ها از بندر کراچی تا شمال این کشور را تأمین و پرداخت کند.

اگر آن طور که روزنامه جوان اعلام نموده روس ها قرار است با هزینه خود خط لوله انتقال گازشان را از جنوب به شمال پاکستان تأمین و این خط را نیز خودشان احداث نمایند، این سیاست روسیه است که با تحلیل منافع و سود و زیان خودشان سنجیده شده است، اما این موضوع دلیل آن نمی گردد که این روش الزاماً برای ایران نیز مناسب و عملی باشد و ما نیز باید همین راه را طی کنیم.

البته در همین مورد نیز گزارش نویس روزنامه جوان بهتر است کمی بیشتر مطالعه و از منابع دست اول کسب خبر کند، زیرا روسیه مانند بسیاری از کشورهای دیگر در تمامی قراردادهای صادرات گاز خود برای ساخت خطوط لوله با استفاده از جلب مشارکت کشورها و ایجاد کنسرسیوم های بین المللی تأمین اقتصادی را انجام داده و اقدام نموده است و این گونه نیست که گاز خود را نذری بدهد یا هزینه های چند میلیارد دلاری ساخت خطوط لوله را خود تقبل کند.

برخلاف ادعای مطرح شده در روزنامه جوان، وزارت نفت هرگز عنوان ننموده است که در جریان صادرات گاز دور خورده است. این کلیدواژه هم اختراعی مانند سایر افتراهای بی پروایی است که روزنامه جوان به طرز ناشیانه ای سعی می نماید به وزارت نفت بچسباند. از جمله این ناشیگری ها نیز این ادعای مضحک و کذب محض است که در گزارش جوان عنوان شده وزارت نفت علاقه ای به اجرایی شدن این قرارداد نداشته و ندارد، زیرا می داند اجرای این قرارداد، چه بلایی می تواند بر سر کسانی بیاورد که قرارداد کرسنت را اجرا کردند بنابراین بار دیگر تأکید می گردد ایران در اجرای قراردادهای صادرات گاز به تمامی تعهدات خود پایبند بوده و آنها را انجام داده است و در مذاکرات قراردادی صرفاً براساس منافع ملی و منطبق بر سیاست های بالادستی در بخش انرژی اقدام نموده و می نماید.

منبع: خبرگزاری آریا
انتشار: 22 بهمن 1399 بروزرسانی: 22 بهمن 1399 گردآورنده: gofteman-bartar.ir شناسه مطلب: 1347

به "ایران در اجرای قراردادهای صادرات گاز به تعهد خود پایبند است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ایران در اجرای قراردادهای صادرات گاز به تعهد خود پایبند است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید