طرز تهیه کیک لواشکی بدون فر

به گزارش گفتمان برتر، کیک لواشکی یکی از آن خوراکی هایی است که با ظاهر متفاوت و طعم ترش وشیرین، خیلی زود توجه مهمان ها را جلب می نماید. این خوراکی خوشمزه برخلاف نامش نیازی به فر یا پخت ندارد و بیشتر از لواشک، لایه های ملس و خوراکی های ساده تهیه می گردد. برای مهمانی، تولد یا یک پذیرایی غیر رسمی، کیک لواشکی انتخابی متفاوت و مجذوب کننده است. در این مطلب، مراحل کامل تهیه این خوراکی را به زبان ساده آموزش می دهیم.

طرز تهیه کیک لواشکی بدون فر

مواد لازم برای طرز تهیه کیک لواشکی

  • لواشک ورقه ای (ترجیحا آلو، زغال اخته یا کیوی) به میزان لازم
  • برگه زردآلو یا آلو خشک (برای لایه گذاری یا پر کردن وسط) به میزان لازم
  • آلوچه یا تمر هندی بدون هسته به میزان لازم
  • پودر گلپر نصف قاشق چای خوری
  • نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز به میزان لازم
  • آب جوش یا آب غوره برای نرم کردن مواد داخل به میزان لازم

مراحل طرز تهیه کیک لواشکی خوشمزه

مرحله اول: آماده سازی مواد میانی

ابتدا آلوچه ها، برگه های آلو یا تمر هندی را در ظرفی بریزید و کمی آب جوش به آن اضافه کنید تا نرم شوند. بعد از حدود 15 دقیقه، مواد را با چنگال له کنید تا بافتی یکدست به دست آید.

نمک، فلفل و گلپر را به آن اضافه نموده و خوب هم بزنید. این ترکیب باید طعم ترش، کمی تند و کاملا لذیذ داشته باشد. در صورت احتیاج، می توانید چند قاشق آب غوره هم به مواد بیفزایید تا طعم آن قوی تر گردد.

مرحله دوم: برش و چیدمان لواشک

سطح صافی را با یک لایه نایلون فریزر بپوشانید. ورقه های لواشک را با قیچی به شکل مستطیل یا دایره برش دهید تا مقدار مناسبی برای پایه کیک داشته باشند. اگر لواشک خشک است، می توانید کمی آن را روی بخار آب گرم بگیرید تا انعطاف پذیر گردد و بهتر فرم بگیرد.

مرحله سوم: ساخت لایه ها

یک ورقه لواشک را به عنوان پایه قرار دهید. روی آن کمی از مواد میانی بریزید و با پشت قاشق صاف کنید. سپس لایه دوم لواشک را قرار دهید و همین مراحل را تا زمانی که ارتفاع مناسبی بگیرید تکرار کنید. معمولا 5 تا 7 لایه برای یک کیک میانه کافی است.

مرحله چهارم: فرم دادن کیک

پس از چیدن تمام لایه ها، دور کیک را با نایلون سفت ببندید و آن را با فشار دست کمی فرم دهید. اگر دوست دارید ظاهر کیک صاف تر گردد، می توانید از قالب کمربندی هم بهره ببرید تا لایه ها منظم تر چیده شوند. اجازه دهید کیک حداقل 2 ساعت در یخچال بماند تا کاملا فرم بگیرد و مزه ها با هم ترکیب شوند.

مرحله پنجم: تزیین نهایی

پس از استراحت، کیک را از نایلون خارج نموده و با قیچی یا چاقوی تیز، لبه های اضافی را مرتب کنید. برای تزیین می توانید از برش های ریز لواشک، مغز پسته یا نوارهای باریک لواشک رنگی بهره ببرید. در صورت تمایل می توان یک ردیف لواشک دایره ای در بالای کیک قرار داد تا ظاهری شبیه گل پیدا کند.

مرحله ششم: برش و سرو

برای برش راحت تر، از چاقوی کمی چرب شده با روغن یا چاقوی تیز خیس بهره ببرید. کیک را در ظرف مناسب بچینید و در کنار یک لیوان آب میوه یا چای ترش سرو کنید. این دسر برای میان وعده یا پذیرایی در دورهمی ها، ترکیبی خاص و بی نظیر خواهد بود.

نکات کلیدی برای تهیه کیک لواشکی با طعم خاص

کیک لواشکی یک خوراکی خلاقانه و فرق دارد که با مواد در دسترس و بدون احتیاج به پخت آماده می گردد. در کنار ظاهر مجذوب کننده، طعم ترش و ملس آن باعث می گردد هم بچه ها و هم بزرگ ترها به آن علاقه مند شوند. با کمی خلاقیت در چیدمان، قالب زنی و تزیین، می توان مدل های مختلفی از این دسر را برای تولد، مهمانی یا حتی دورهمی ساده تهیه کرد. اگر در پی تنوع در پذیرایی هستید، این خوراکی لذیذ انتخاب مناسبی خواهد بود.

طرز تهیه پاپسیکل لواشکی

اگر به جای کیک لواشکی در پی خوراکی کوچک تر و قابل حمل هستید، پاپسیکل لواشکی گزینه خوبی است. در این روش، لواشک را به نوارهای باریک برش داده و آن ها را دور چوب بستنی رول کنید. بین لایه ها می توانید مخلوط آلوچه بریزید تا طعم بهتری پیدا کند. پاپسیکل ها را داخل یخچال بگذارید تا فرم بگیرند و سپس سرو کنید.

کیک لواشکی دخترانه

برای تولد دخترانه می توان از قالب های قلب یا ستاره استفاده کرد و از لواشک های رنگی مثل آلبالو یا لواشک انار بهره گرفت. تزیین با نوارهای نازک لواشک، گل های خوراکی یا روبان های نایلونی می تواند جلوه ای فانتزی تر به کیک بدهد.

کیک لواشکی برای تولد

اگر قصد دارید کیک را به عنوان بخشی از پذیرایی تولد بهره ببرید، پیشنهاد می گردد قالب های چند طبقه ای تهیه نموده و میان آن ها را با مغزهای مختلف، تخمه آفتابگردان، یا ترکیب لواشک و زرشک پر کنید. ترکیب طعم ها و بافت ها باعث جلب توجه مهمان ها خواهد شد.

کیک لواشکی قلبی

برای ساخت کیک قلبی، تنها کافی است لواشک ها را به شکل قلب برش بزنید و در کنار هم قرار دهید. این مدل برای مناسبت های خاص مثل ولنتاین یا سالگرد بسیار مناسب است. استفاده از مغز گردو یا بادام در لایه های داخلی، طعمی غنی تر به این مدل می بخشد.

کیک لواشکی شکم پر

برای تهیه این مدل، وسط لایه های لواشک را با مواد پرکننده مثل رب آلوچه غلیظ، زرشک، آلو خشک یا پودر آلو پر کنید. پس از لایه گذاری، لواشک ها را به شکل توپ یا رول درآورید و با نایلون فرم دهید. این مدل بسیار مناسب پذیرایی در ظروف کوچک است.

طرز تهیه لواشک قالبی

لواشک قالبی پایه تهیه کیک لواشکی است. برای ساخت آن، باید مخلوط میوه پخته شده (مثل آلو، زردآلو یا آلبالو) را از صافی رد نموده و با کمی نمک و فلفل روی سینی صاف بریزید. سپس آن را در آفتاب یا فر با دمای پایین خشک کنید تا به شکل ورقه ای درآید. اگر قالب سیلیکونی در اختیار دارید، می توانید لواشک را مستقیما درون قالب ها بریزید تا شکل دار گردد.

کاپ کیک لواشکی

اگر می خواهید پذیرایی ساده تری داشته باشید، از قالب مافین یا کاپ کیک بهره ببرید. داخل هر قالب، یک لایه لواشک قرار دهید، سپس مواد میانی و گردو را اضافه کنید و با یک لایه دیگر لواشک بپوشانید. قالب ها را داخل یخچال بگذارید تا فرم بگیرند و سپس به صورت تک نفره سرو کنید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 5 مرداد 1404 بروزرسانی: 5 مرداد 1404 گردآورنده: gofteman-bartar.ir شناسه مطلب: 2351

به "طرز تهیه کیک لواشکی بدون فر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کیک لواشکی بدون فر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید