رمز و راز طرز تهیه شیرین پلو شیرازی

به گزارش گفتمان برتر، در بین انواع غذاهای شیراز، طرز تهیه شیرین پلو شیرازی ممکن است در ابتدای کار کمی سخت بنظر برسد اما باور کنید غذای آسان و لذیذی است. همانطور که همه ما می دانیم هر قومیت و شهری در کشور ایران، آداب، رسوم و البته غذاهای محلی و لذیذ خود را دارد. بر همین اساس شیرازی ها، شیرین پلو خوش طعم شیرازی را با خورشت قیمه سرو می نمایند. در ادامه تا پخت کامل یک شیرین پلو به سبک شیرازی ها، با شما هستیم.

رمز و راز طرز تهیه شیرین پلو شیرازی

شیرین پلو به سبک شیرازی

همانطور که پیشتر اشاره کردیم در طرز تهیه شیرین پلو شیرازی ،خورشت قیمه نقش مکمل غذا را دارد. البته گاها دیده شده که شیرین پلو با گوشت، هویج، مرغ و یا گوشت چرخ نموده نیز طبخ می گردد. اما در روش سنتی آن که در شهر شیراز تهیه می گردد، شیرین پلو تنها یک پلو شیرین است که آن را با خورشت قیمه نوش جان می نمایند. در واقع شما می توانید در اینترنت طرز تهیه شیرین پلو زعفرانی با مرغ یا طرز تهیه شیرین پلو با هویج را نیز پیدا کنید که این غذاها در بین شیرازی ها کمتر رایج است.

در ادامه با مواد لازم و طرز تهیه شیرین پلو با قیمه آشنا می شویم:

میزان مورد احتیاجمواد لازم
400 گرمگوشت راسته گوسفندی
1 پیمانهلپه
یک عدد میانهپیاز
به مقدار دلخواهنمک، فلفل، زردچوبه، آب لیمو
1 عدد میانهسیب زمینی

جدول دوم مواد لازم برای طرز تهیه شیرین پلو ساده برای 4 نفر است (برای طرز تهیه شیرین پلو دونفره مقادیر زیر را نصف کنید):

میزان مورد احتیاجمواد لازم
4 پیمانهبرنج
2 قاشق غذاخوریروغن
750 گرم در ازای هر 1 کیلو برنجشکر
به مقدار دلخواهنمک، فلفل، زردچوبه
یک سوم قاشق مرباخوریزعفران
100 گرمخلال نارنگی

مراحل پخت خورشت قیمه

بطور حتم تا به امروز با دستور پخت ها و رِسِپی های متفاوتی برای تهیه شیرین پلو شیرازی روبرو شده اید .اما در این مطلب می خواهیم طرز تهیه شیرین پلو شیرازی اصیل را به شما آموزش دهیم. البته، در ابتدای امر بهتر است بدانید که خورشتی که در کنار شیرین پلو شیرازی سرو می گردد، خورشت قیمه است.

خورشت قیمه یکی از خورشت های لذیذ ایرانی محسوب می گردد. معروفیت آن اگر بیشتر از قورمه سبزی نباشد، کمتر هم نیست. در این قسمت مراحل پخت خورشت قیمه شیرازی را با هم مرور خواهیم کرد:

  • مرحله اول: برای تهیه خورشت قیمه پیاز را بشکل نگینی خرد نموده و تفت می دهیم تا سبک گردد. بعد ا آن گوشت قیمه شده گوسفند را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
  • مرحله دوم: لپه ها را که از شب قبل خیس نموده اید به گوشت راسته گوسفندی تفت داده شده اضاف کنید.
  • مرحله سوم: سیب زمینی را پوست گرفته و نگینی خرد می کنید. در خاتمهی کار سیب زمینی ها را نیز به مخلوط گوشت و لپه اضاف کنید.
  • مرحله چهارم: در آخرین مرحله با درنظر گرفتن حجم خورشت قیمه، 2 لیوان آب اضاف نموده و بعلاوه چاشنی آب لیمو را برای وا نرفتن و له نشدن سیب زمین ها به خورشت اضاف کنید. نمک و فلفل نیز با درنظر گرفتن ذائقه شما به خورشت اضاف شوند. برای سرو غذا خورشت قیمه را با زعفران دم نموده تزئین کنید. طرز تهیه خورشت قیمه در کنار شیرین پلو شیرازی، همان روش سنتی و رایج است و مانند طرز تهیه انواع استانبولی پلو ، یکسان خواهد بود.

مراحل پایانی این غذای خوشمزه شیرازی

به طرز تهیه شیرین پلو شیرازی می رسیم که بسیار پرطرفدار است و پای ثابت جشن ها و مهمانی های مردم شیراز بحساب می آید؛ البته این غذا در بین غذاهای محلی شیراز، محبوبیت بسیار زیادی در کل ایران دارد. برای طرز تهیه شیرین پلو مجلسی به سبک شیرازی فقط یک روش وجود دارد که در ادامه آن را شرح خواهیم داد:

  • مرحله اول: برنج را پاک نموده، شسته و درون قابلمه آب جوش بریزید. در حین جوش زدن به برنج نمک، روغن و زردچوبه اضافه کنید. دلیل اضافه کردن زردچوبه تغییر رنگ برنج از سفید به رنگی مایل به کرم است.
  • مرحله دوم: بعد از جوش آمدن، برنج را برای دم کردن به قابلمه اصلی منتقل کنید.
  • مرحله سوم: شکر را با درنظرگرفتن ذائقه، بهمراه آب جوشانده تا شیره غلیظ شکر حاصل گردد.
  • مرحله چهارم: زعفران را نیز دم کنید و با شیره شکر مخلوط کنید.
  • مرحله پنجم: بعد از اینکه برنج را آبکش کردید آن را درون قابلمه بریزید.
  • مرحله ششم: شیره شکر زعفرانی را نیز لایه لایه حین انتقال برنج، اضاف کنید و در خاتمه درب قابله را ببندید.
  • مرحله هفتم: یک قابلمه دیگر با توجه به حجم برنج آماده نموده، ته آن را چرب کنید. سپس لایه زیرین ان را با نان، سیب زمینی و یا هر ماده دلخواه دیگری پر کنید.
  • مرحله هشتم: تقریباً بعد از 15 الی 20 دقیقه، درب قابلمه را برداشته و مخلوط برنج، دم نموده زعفران و شیره شکر را برای پخت به قابلمه دیگر منتقل کنید.

نکته: دلیل این امر آن است که شیره شکر به خاتمهی قابلمه برنج اول منتقل شده و در اندک زمانی ته دیگ را می سوزاند. در ادامه شما می توانید تهدیگ شیرین قابلمه اول را بصورت جداگانه سرو کنید.

  • مرحله نهم: برنج جدا شده را به سرعت به قابلمه آماده دوم منتقل کنید و بعد از 30 دقیقه شیرین پلو شما آماده است. بعلاوه شما می توانید این غذا از خبرنگاران شیراز به سادگی سفارش دهید!

2 فوت کوزه گری در طرز تهیه شیرین پلو که نمی دانید!

اشاره کردیم که در شیراز، شیرین پلو را با روش ها و آداب خاصی تهیه می نمایند. در این قسمت 2 فوت کوزه گری در خصوص این غذای لذیذ را با شما درمیان خواهیم گذاشت.

  1. در شیراز شیرین پلو را با خلال نارنگی شیرین شده تزیین می نمایند. برای شیرین کردن خلال نارنگی نیز آن را 1 الی 5 بار در آب جوشانده و خارج می نمایند تا طعم تلخی و دِبشی آن گرفته گردد.
  2. بعلاوه درگذشته چون شیرین پلو بیشتر برای مراسمات خاصی طبخ می شد، بعد از جداکردن تهدیگ شیرین از قابلمه اول، آن را بین افراد حاضر در آشپزخانه قسمت می کردند. در نهایت طرز تهیه شیرین پلو شیرازی همین بود که برایتان شرح دادیم.

شیرین پلو، غذایی به تنوع قومیت ها در ایران

در نقاط مختلف ایران طرز تهیه شیرین پلو شیرازی ممکن است کمی متفاوت باشد. مقدار شکر وابسته به ذائقه شما است و دستور حتمی برای میزان آن نیست. برای پخت شیرین پلو با هویج در خاتمهی کار و در زمان دم کردن برنج، یک لایه برنج و یک لایه هویج تفت داده شده به قابلمه اضافه می کنیم. در خاتمهی کار نیز مانند طرز تهیه هویج پلو، برنج را دم خواهیم کرد. برای تهیه شیرین پلو با هویج و مرغ نیز به همین صورت عمل نموده و برنج را با مواد به صورت لایه لایه طبخ می کنیم. البته اینکه در میانه کار و یا در خاتمه به آن خلال بادام، خلال پوست پرتقال، گلاب، خلال پسته و غیره را اضافه نمایند، کاملاً شخصی بوده و یا به رسم ورسوم منطقه ها مختلف بستگی دارد.

برای تهیه شیرین پلو با گوشت نیز در زمان دم کردن برنج، یک لایه برنج و یک لایه گوشت تفت داده شده با پیاز و ادویه را درون قابلمه ریخته و طبخ خواهند کرد. میزان گوشت با درنظر گرفتن تعداد افراد مشخص می گردد. البته در بعضی منطقه ها نیز شیرین پلو با گوشت چرخ نموده طبخ خواهد شد که روش پخت مانند طرز تهیه انواع استانبولی پلو است. در نهایت این بود طرز تهیه شیرین پلو شیرازی به سبک مردم شیراز ! امیدواریم که لذت ببرید.

سفارش آنلاین شیرین پلو شیرازی از خبرنگاران

در این مطلب سعی کردیم تا طرز تهیه شیرین پلو شیرازی را به سبک اصیل مردمان شیراز برای شما شرح دهیم. البته باز هم بر این نکته تاکید داریم که یک غذا ممکن است در شهرها و قومیت های مختلف ایران با دستور پخت و مواد اولیه متفاوتی تهیه گردد. اما این مطلب تاکید خود را بر تهیه شیرین پلو شیرازی گذاشت و آن را همان گونه که مردم شیراز در گذشته و اکنون در مراسمات خود طبخ می نمایند، برای شما شرح داد. البته یک راه ساده تر به جای پخت شیرین پلو شیرازی این است که آن را با سفارش آنلاین غذا تهیه کنید. البته، پیشنهاد ما این است که حداقل یک بار پخت این غذا را در منزل تجربه کنید.

بعلاوه، پیشنهاد می کنیم که اگر به غذاهای شیرازی علاقه دارید، طرز تهیه کلم پلو شیرازی و اگر به طعم و مزه عدس علاقه دارید، طرز تهیه عدس پلو مجلسی را یکبار مطالعه کنید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 28 دی 1403 بروزرسانی: 28 دی 1403 گردآورنده: gofteman-bartar.ir شناسه مطلب: 2313

به "رمز و راز طرز تهیه شیرین پلو شیرازی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رمز و راز طرز تهیه شیرین پلو شیرازی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید