طرز تهیه مرغ نمکی چینی در قابلمه

به گزارش گفتمان برتر، شاید پختن یک مرغ در میان یا روی نمک، برای شما هم عجیب باشد، اما این غذا، یک غذای سنتی و غیر معمول چینی است که به آن ییم گوک گای گفته می گردد. در این روش، کل رطوبت مرغ حفظ می گردد در حالی که اصلا شور نخواهد بود و مرغ آبدار و مرطوب با طعم ادویه جاتی که در آن به کار برده اید خواهید داشت. البته اگر پوست آن را جدا نکنید. در ادامه طرز تهیه مرغ نمکی در قابلمه را بخوانید.

طرز تهیه مرغ نمکی چینی در قابلمه

با ما همراه باشید و با تور چین از شگفت انگیزترین کشور دنیا دیدن کنید بر روی دیوار چین سلفی بگیرید، از قصر ممنوعه دیدن کنید و در خیابان شانگهای پیشرفته ترین آسیا قدم بزنید.

مواد لازم

مرغ کامل: 1 عدد

نمک: 2 قاشق چای خوری

پودر زنجبیل: 2 قاشق چای خوری

پودر زردچوبه: 1/2 قاشق چای خوری

زعفران دم نموده: 1 قاشق غذاخوری

پیازچه ساطوری شده: 3 ساقه

سیر: 1 حبه

سس سویا، روغن زیتون، آبلیمو: به میزان لازم

نمک درشت: حدود 800 گرمش

طرز تهیه مرغ نمکی

نمک، پودر زنجبیل، پودر زردچوبه را با سس سویا، روغن زیتون و آبلیمو مخلوط کنید تا به صورت خمیر درآید. این رب را روی مرغ و داخل مرغ، مالش دهید تا چاشنی گردد. می توانید آن را زیر پوست مرغ هم بمالید.

پوست مرغ را جدا نکنید.

مرغ را به مدت 2 ساعت در یخچال بدون پوشش بگذارید یا اینکه مرغ را از شب قبل با این مواد مرینیت کنید.

مرغ را یک ساعت قبل از پخت از یخچال خارج کنید تا به دمای اتاق برسد.

ساقه پیازچه را خرد کنید. سیر را له کنید و درون حفره مرغ قرار دهید. مرغ را در دو لایه کاغذ روغنی یا ورق آلومینیومی بپیچید.

آن را در یک بسته تا کنید و با نخ آشپزخانه ببندید.

در یک قابلمه عمیق، نمک درشت را به مدت 10 تا 15 دقیقه روی حرارت متوسط سرخ کنید. با گرم شدن نمک، خشک شدن آن بیشتر می گردد و بوی دودی و نمکی به مشام می رسد.

در این مرحله از طرز تهیه مرغ نمکی، حرارت را متوقف کنید. حدود 1/3 نمک داغ را به قابلمه عظیم و عمیق منتقل کنید.

مطمئن شوید که آن را به صورت یکنواخت در کف قابلمه پخش کنید. (مراقب باشید، نمک واقعا داغ است!)

مرغ بسته بندی شده را داخل ظرف پخت قرار دهید. آن را روی بستر نمک بگذارید و روی آن را با بقیه نمک کاملا بپوشانید.

در قابلمه را بگذارید و با حرارت متوسط و کم به مدت 45 دقیقه تا 1 ساعت آن را بپزید. سپس، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید 30 دقیقه دیگر در حالی که نمک روی مرغ است بماند.

در این گرمای به جامانده نمک، مرغ به پختن ادامه می دهد.

اگر می خواهید مرغ نمکی خود را در فر تهیه کنید، قابلمه در بسته را به مدت 45 دقیقه در فر با دمای 180 درجه قرار دهید.

وقتی نمک گرمای خود را از دست داد، سطح بالای نمک را خراش دهید و مرغ را با دقت بیرون بیاورید. (بیشتر نمک ها، به شرط اینکه به آب مرغ آلوده نشده باشند، می توانند دفعه بعد برای پخت مرغ نمکی دوباره مورد استفاده قرار بگیرند)

مرغ را از فویل آلومینیومی یا کاغذ روغنی خارج نموده و آن را خرد کنید.

مرغ نمکی شما آماده سرو است.

نکته: در داخل فویل آب مرغ جمع خواهد شد که در فرهنگ چینی به این مایع، جی جینگ یا جوجه مرغ می گویند و در حین سرو این شهد را روی مرغ می ریزند.

فوت و فن های طرز تهیه مرغ نمکی

*می توانید مرغ را در فویل یا کاغذ روغنی قرار ندهید. در این صورت بال مرغ را با نخ دندان به بدن مرغ بچسبانید و محکم کنید و پا های مرغ را با بند ببندید تا باز نگردد.

*تا زمانی که مرغ شما کاملا نپخته است، در قابلمه را برندارید، این یعنی مرغ را به مدت 2 ساعت روی حرارت نمک قرار دهید.

*سعی کنید حتی از دم کنی بهره ببرید.

*بهتر است جنس قابلمه چدنی یا روحی باشد.

*می توانید روی نمک و کنار مرغ سیب زمینی هم بگذارید تا سیب زمینی بخارپز شده هم داشته باشید.

*طرز تهیه مرغ نمکی برای ماهی نمکی هم یکسان است. برای داشتن ماهی نمکی، همه مراحل را برای ماهی تکرار کنید.

منبع: گردشبان
انتشار: 7 بهمن 1399 بروزرسانی: 7 بهمن 1399 گردآورنده: gofteman-bartar.ir شناسه مطلب: 1320

به "طرز تهیه مرغ نمکی چینی در قابلمه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مرغ نمکی چینی در قابلمه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید