طرز تهیه فرنی با آرد برنج

به گزارش گفتمان برتر، فرنی با آرد برنج دسر مورد علاقه خیلی از افراد است. این دسر بسیار خوشمزه می باشد و می توان آن را در هر فصل از سال درست کرد. اما معمولاً فرنی را در پاییز و زمستان و به ویژه در ماه رمضان برای سفره افطار تهیه می گردد. طرز تهیه فرنی با آرد برنج بسیار ساده است و شما به تعداد انگشت شماری مواد اولیه احتیاج دارید. پس اگر می خواهید بدانید این دسر خوشمزه چگونه درست می گردد، با ما همراه باشید.

طرز تهیه فرنی با آرد برنج

فرنی با آرد برنج چیست؟

فرنی با آرد برنج، یک دسر سنتی شمال هند است که با برنج باسماتی، شکر، شیر پرچرب و هل درست می گردد. گاهی آن را با میخک، زعفران، کورا یا گلاب نیز طعم دار می نمایند. فرنی با آرد برنج مجلسی در سرتاسر ایران ساخته می گردد. می توان این دسر را به عنوان صبحانه، دسر بعد از غذا یا درست زمانی که هوس خوردن چیزی شیرین می کنید، مصرف کرد. روی این فرنی را با آجیل و کشمش تزیین می نمایند. بعلاوه می توان از انواع مغزها مانند بادام هندی، بادام و پسته استفاده کرد.

مواد لازم برای تهیه فرنی با آرد برنج

  • 4 فنجان شیر
  • ¼ فنجان آب
  • ¼ فنجان برنج
  • 6 تا 8 قاشق غذاخوری شکر
  • ½ قاشق چایخوری پودر هل
  • 10 عدد بادام هندی یا بادام
  • 10 عدد پسته خرد شده (اختیاری)
  • 2 قاشق غذاخوری کشمش شیرین (اختیاری)

دستور فرنی با آرد برنج

  • مواد خود را آماده کنید. به 4 فنجان یا 1 لیتر شیر پرچرب احتیاج داریم. 3/1 تا ½ فنجان شکر، ¼ قاشق چایخوری پودر هل، ¼ فنجان برنج باسماتی، می توانید از هر برنج دیگری نیز بهره ببرید. می توانید از کشمش شیرین نیز استفاده نمایید.
  • برنج را بشویید و حدود 30 دقیقه خیس کنید. این کار به پخت سریع برنج یاری می نماید. برنج را آبکش کنید و کنار بگذارید.
  • در حالی که برنج خیس می گردد، می توانید آجیل ها را در آب داغ سفید نموده و پوست آن را جدا کنید. آنها را خرد نموده و کنار بگذارید یا متناوباً می توانید از مقداری بادام هندی بو داده بهره ببرید.
  • 4/1 فنجان آب بریزید یا یک قابلمه کف سنگین را چرب کنید. این کار باعث می گردد تا ته فرنی نسوزد. سپس شیر را اضافه کنید و روی شعله میانهی بگذارید تا بجوشد.
  • وقتی داغ شد یا به جوش آمد، برنج آبکش شده را اضافه کنید.
  • برای جلوگیری از ته گرفتن، مرتباً آن را هم بزنید. شعله را کم تا میانه نگه دارید.
  • فرنی را بپزید تا برنج نرم و کمی لطیف گردد. می تانید با قاشق نیز برنج را له و چک کنید.
  • شکر را اضافه کنید.
  • شعله را کم کنید تا خمیر غلیظ گردد. باید کناره های قابلمه را بتراشید و مرتب هم بزنید.
  • آجیل و پودر هل را اضافه کنید. به مدت 5 دقیقه آن را هم بزنید و بپزید. اگر کشمش اضافه می کنید، فقط تا آخر مراحل را انجام دهید.
  • وقتی به غلظت زیاد اما روانی رسید، اجاق را خاموش کنید. زیرا این غذا با سرد شدن غلیظ می گردد. قبل از سرو روی برنج را با آجیل تزیین کنید.

انتخاب برنج مناسب برای تهیه فرنی با آرد برنج

برنج باسماتی به طور گسترده در شمال کشور مورد استفاده قرار می گیرد، بنابراین بسیاری از مردم برنج باسماتی را برای درست کردن فرنی با آرد برنج به کار خواهند برد. زیرا عطر معطر و خوشمزه ای به فرنی شما می دهد. گفتنی است که در منطقه ها مختلف کشور از انواع مختلف برنج استفاده می گردد که به صورت محلی نیز کشت خواهند شد. بنابراین اگر برنج باسماتی ندارید، می توانید از هر برنج معمولی بهره ببرید.

انتخاب شیر مناسب برای فرنی با آرد برنج

برای درست کردن نسخه اصیل، خوشمزه و خامه ای از شیر کامل بهره ببرید. اگر گیاهخوار هستید می توانید از شیر نارگیل یا بادام نیز استفاده نمایید.

نحوه غلیظ کردن فرنی با آرد برنج

شیر را کمی بیشتر بجوشانید تا غلیظ گردد. برنج مملوء از نشاسته است، بنابراین با پختن آن، نشاسته از برنج خارج می گردد و فرنی با آرد برنج بیشتر غلیظ خواهد شد. اگر به اشتباه مایع زیادی اضافه کردید، باز هم می توانید همان مرحله را دنبال نمایید. وقتی شیر شما کم گردد، طعم فرنی شما خوشمزه تر خواهد شد. بعلاوه می توانید مقداری پودر بادام یا آرد برنج را به عنوان یک راه چاره سریع تر نیز به آن اضافه کنید.

مدت زمان نگهداری فرنی در یخچال

فرنی به مدت 2 روز در یخچال نگهداری می گردد. این دسر را کاملاً خنک کنید و در یخچال بگذارید. می توانید دوباره روی اجاق گاز روی حرارت ملایمی تا میانه گرم کنید.

استفاده از برنج قهوه ای در فرنی

بله می توانید از برنج قهوه ای بهره ببرید. اگر از برنج قهوه ای استفاده می کنید که دارای سبوس زیادی می باشد، آن را حداقل 3 ساعت تا یک شب خیس کنید. این کار به پخت سریع برنج قهوه ای بدون تغییر طعم یاری می نماید.

استفاده از انگور در فرنی آرد برنج مجلسی

بله فرنی با آرد برنج را می توان با انگور نیز درست کرد. بنابراین اولین روش این است که با سرد کردن حدود 5 دقیقه فرنی، دمای آن را پایین بیاورید و سپس پودر انگور را در آن هم بزنید. روش دوم این است که ابتدا شربت انگور را درست نموده و ناخالصی های آن را صاف و سپس کاملاً بگذارید تا خنک گردد. سپس شربت انگور را با شیر و برنج پخته شده هم بزنید.

کلام آخر

طرز تهیه فرنی با آرد برنج بسیار ساده است و شما می توانید این غذای خوشمزه را در عرض چند دقیقه درست کنید. فقط یادتان باشد، مقدار شیرین بودن این دسر به ترجیحات شما بستگی دارد. برخی افراد پر شیرین و برخی دیگر، کم شیرین دوست دارند. در برخی موارد، برای شیرین تر کردن فرنی، روی آن عسل می ریزند.بعلاوه، فرنی را می توان به صورت گرم یا سرد نوش جان کرد.

منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 10 تیر 1401 بروزرسانی: 10 تیر 1401 گردآورنده: gofteman-bartar.ir شناسه مطلب: 1999

به "طرز تهیه فرنی با آرد برنج" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه فرنی با آرد برنج"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید