به محض دیدن نشانه های سرماخوردگی این غذاها را بخورید

به گزارش گفتمان برتر، برنا/ بی اشتهایی از جمله مواردی است که امکان تجربه آن در زمان ابتلا به بیماری وجود دارد. با این وجود، دریافت مواد مغذی و تامین آب مورد احتیاج بدن، به ویژه زمانی که احساس ناخوشی می کنید، اهمیت دارد.

به محض دیدن نشانه های سرماخوردگی این غذاها را بخورید

انواع مختلف خوراکی ها می توانند با انواع مختلف بیماری مقابله نمایند. به عنوان مثال، فردی مبتلا به گلودرد ممکن است از فواید بعضی مواد غذایی بهره ببرد که یاریی به فردی مبتلا به حالت تهوع نمی نمایند و بالعکس.

در ادامه فهرستی از خوراکی هایی که می توانید مصرف آن ها را در زمان ابتلا به بعضی بیماری های شایع مد نظر قرار داده و مواردی که باید از آن ها پرهیز کرد، ارائه شده است.

گرفتگی بینی، سرفه، و گلودرد از علائم شایع سرماخوردگی و آنفلوآنزا هستند. خوراکی های زیر می توانند به تسکین گرفتگی و التهاب و تقویت سیستم ایمنی یاری نمایند.

چای های گیاهان دارویی

زمانی که علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا را تجربه می کنید، تامین آب مورد احتیاج بدن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. چای های گیاهان دارویی می توانند بعضی علائم بیماری را تسکین داده و تنفس بخار آن ها می تواند به پاکسازی مخاط در سینوس ها یاری کند.

افزودن پودر زردچوبه به یک فنجان آب داغ و نوشیدن آن ممکن است به تسکین گلودرد یاری کند. پژوهش ها نشان داده اند که زردچوبه دارای خواص ضد التهاب و ضد عفونی نماینده است.

برگ های چای سرشار از ترکیبات گیاهی طبیعی مانند پلی فنول ها، فلاونوئید ها و کاتچین ها هستند. این ترکیبات به تقویت سیستم ایمنی یاری می نمایند. به طور خاص، کاتچین ها ممکن است در برابر بعضی انواع ویروس آنفلوآنزا از شما محافظت نمایند.

بعضی افراد نوشیدن چای اکیناسه برای کوتاه تر کردن دوره علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا را توصیه نموده اند. با این وجود، به پژوهش های علمی بیشتر برای تایید قطعی چنین اثری احتیاج است.

عسل

گلودرد می تواند به واسطه یک عفونت باکتریایی شکل گرفته باشد. عسل از خواص ضد میکروبی برخوردار است و می تواند به پاکسازی این نوع عفونت ها یاری کند.

عسل ممکن است در درمان سرفه های بچه ها نیز موثر باشد، اگرچه دادن آن به نوزادانی که کمتر از 12 ماه سن دارند، توصیه نمی گردد.

طی یک آنالیز که در سال 2018 منتشر شد، پژوهشگران تاثیرگذاری عسل را با دارو های بدون نسخه ضد سرفه بچه ها، یک دارونما و عدم درمان مقایسه کردند.

آن ها دریافتند که عسل در مقایسه با دیفن هیدرامین و سالبوتامول که اغلب در دارو های ضد سرفه استفاده می شوند، موثرتر عمل نموده است. همچنین، استفاده از عسل نتایجی مشابه با دکسترومتورفان، یکی دیگر از ترکیبات رایج در دارو های ضد سرفه داشت.

با این وجود، پژوهش ها در این زمینه محدود بوده و به مطالعات بیشتر برای نتیجه گیری قطعی در این زمینه احتیاج است، زیرا بیشتر مطالعات سرفه های حاد طی یک شب را مورد آنالیز قرار داده اند.

مرکبات و توت ها

مرکبات مانند پرتقال، لیمو و گریپ فروت سرشار از فلاونوئید ها و ویتامین C هستند. این ترکیبات به کاهش التهاب و تقویت سیستم ایمنی یاری می نمایند که ممکن است به مبارزه با تب یاری کند.

بعضی مطالعات نشان داده اند که یک فلاونوئید به نام کوئرستین که در توت ها نیز وجود دارد ممکن است به درمان عفونت های رینوویروس یاری کند. این ویروس مسئول بیشتر موارد سرماخوردگی است.

آبمیوه های منجمد نیز می توانند اغلب به تسکین گلودرد یاری نمایند.

زنجبیل

پژوهش ها نشان داده اند که زنجبیل می تواند به کاهش آثار حالت تهوع و استفراغ یاری کند، اگرچه به مطالعات بیشتری برای تایید قطعی نتایج احتیاج است.

شما می توانید چای زنجبیل را با افزودن یک یا دو قاشق چایخوری زنجبیل تازه به یک فنجان آب داغ آماده کنید. اجازه دهید این چای برای پنج دقیقه دم بکشد، سپس آن را صاف نموده و مصرف می کنید. در صورت تمایل برای شیرین شدن چای می توانید اندکی عسل به آن اضافه کنید.

حد اعتدال باید در مصرف زنجبیل کریستاله رعایت گردد، زیرا محتوای قند زیادی دارد.

غذا های برات (BRAT)

مواد غذایی برات شامل موز، برنج، سس سیب و نان تست می شوند. این مواد غذایی رفتاری ملایم با معده دارند.

یک رژیم غذایی سرشار از نشاسته و فیبر کم می تواند به تسریع فرایند بهبود اسهال یاری کند.

از دیگر غذا هایی که می توان به یک رژیم غذایی برات افزود می توان به موارد زیر اشاره نمود:

- کراکر ها

- جو دوسر

- هندوانه

- سیب زمینی پخته

فرد بیمار باید طی چند ساعت نخست به آرامی و جرعه جرعه آب مصرف کند و پس از آن، مایعات دیگر مانند آب سیب یا آب گوشت را به تدریج مصرف کند.

اگر آرامش معده برقرار شده است مصرف غذا های جامد برات ممکن است بی خطر باشد.

افرادی که به گلوتن حساسیت دارند باید گزینه های فاقد این ماده را انتخاب نمایند.

به طور معمول، بازگشت به یک رژیم غذایی عادی تر پس از حدود 48 ساعت بی خطر خواهد بود.

آب نارگیل

ناراحتی معده معمولا زمانی رخ می دهد که دیواره داخلی معده ملتهب شده باشد. ترکیباتی به نام تانن ها که در آب نارگیل وجود دارند ممکن است به کاهش این التهاب یاری نمایند.

همچنین، آب نارگیل سرشار از مواد معدنی مانند سدیم و پتاسیم است. آن ها می توانند به آبرسانی سریع تر به بدن پس از اسهال یا استفراغ یاری نمایند.

یک مطالعه نشان داد که آب نارگیل ممکن است سطح آبرسانی مشابه با یک نوشیدنی ورزشی را ارائه کند. این در شرایطی است که آب نارگیل گزینه ای سالم تر محسوب می گردد، زیرا حاوی هیچ گونه قند افزوده نیست. با این وجود، باید اشاره داشت که این مطالعه تنها با حضور 12 شرکت نماینده صورت گرفته بود.

خوراکی هایی که باید از آن ها پرهیز کرد

غذا های چرب حاوی سطوح بالای چربی ها هستند که گوارش آن ها سخت است و می توانند معده را تحریک نموده و حالت تهوع را تشدید نمایند.

فلفل های چیلی حاوی کپسایسین هستند که این ماده شیمیایی می تواند دیواره داخلی معده را تحریک نموده و موجب درد و ناراحتی گردد.

کافئین به عنوان یک محرک عضله عمل نموده که می تواند موجب کرامپ های معده و افزایش حرکات روده گردد.

لبنیات حاوی قندی به نام لاکتوز هستند که گوارش آن پس از اسهال می تواند سخت باشد و موجب نفخ و حالت تهوع گردد.

غذا های فرآوری شده معمولا حاوی چربی و نمک زیاد هستند و فیبر کمی دارند. گوارش چربی ها سخت است در شرایطی که نمک سطوح رطوبت در مدفوع را کاهش می دهد.

غلات فرآوری شده مانند برنج و نان سفید فاقد سبوس و جوانه هستند. این ها بخشی هایی هستند که بالاترین سطوح فیبر را ارائه می نمایند.

منبع: همگردی
انتشار: 14 اردیبهشت 1399 بروزرسانی: 14 اردیبهشت 1399 گردآورنده: gofteman-bartar.ir شناسه مطلب: 807

به "به محض دیدن نشانه های سرماخوردگی این غذاها را بخورید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "به محض دیدن نشانه های سرماخوردگی این غذاها را بخورید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید