مجوز فراوری مدت دار به 2 داروی گیاهی کرونا

به گزارش گفتمان برتر، دبیر کمیته ملی اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت درباره جزییات چهار گیاه دارویی داخلی که اعلام شده برای کرونا موثر بوده است، گفت: مردم باید توجه نمایند که هرچیزی که به عنوان دارو معرفی گردید، تا زمانیکه سازمان غذا و دارو، آن را تایید نکرده، این فرآورده، دارو نخواهد بود.

مجوز فراوری مدت دار به 2 داروی گیاهی کرونا

به گزارش خبرنگاران، دکتر احسان شمسی کوشکی در مصاحبه با ایسنا درباره جزییات چهار داروی گیاهی داخلی که اعلام شده برای کرونا موثر بوده و دو فرآورده آن مجوز فراوری موقت دریافت نموده اند، گفت: سازمان غذا و دارو برای گیاهان دارویی و داروهای گیاهی، روال های متفاوتی نسبت به سایر فرآورده ها دارد که مراحل آنالیز مختلفی دارد. به عنوان مثال محتویات این فرآورده ها را آنالیز می نمایند تا برای مردم مضر نباشد.

وی اضافه کرد: نکته دومی که وجود دارد، این است که بسیاری از فرآورده هایی که در پیج های مجازی و غیر مجازی به مردم معرفی می گردد، اصلا مجوز سازمان غذا و دارو را ندارد. مردم باید توجه نمایند که هر چیزی که به عنوان دارو معرفی گردید، تا زمانیکه سازمان غذا و دارو به عنوان یک نهاد قانونی که سیستم کارشناسی مورد قبول دارد و جزو یکی از با سابقه ترین سازمان های غذا و دارو در کل مدیترانه شرقی است، آن را مورد تایید قرار نداد، مردم بدانند که این فرآورده دارو نیست. روزی که فرآورده ای از سوی سازمان غذا و دارو مجوز دریافت کرد، مردم می توانند آن را با اطمینان مصرف نمایند.

شمسی کوشکی با بیان اینکه مهمترین نکته این است که مردم ملاک اعتمادشان را به هر دارو و فرآورده ای، مجوز سازمان غذا و دارو قرار دهند، ادامه داد: به این صورت که هر چیزی که مجوز این سازمان را دارا بود، می توانند آن را مصرف نمایند. ممکن است مردم تمایل داشته باشند که بعضی گیاهان دارویی را از عطاری خریده و مصرف نمایند، اما آن ها دارو محسوب نمی شوند. دارو چیزی است که اثربخشی آن به تایید سازمان غذا و دارو رسیده باشد. از قضا هم سازمان غذا و دارو درباره محصولات گیاهی سختگیر نیست. بنابراین مصرف فرآورده ای که فاقد مجوز باشد، نادرست و حتی ممکن است خطرناک باشد.

وی درباره چهار داروی گیاهی که برای بیماری کووید 19 مطرح شده است، گفت: تا جایی که در اخبار دیدم برای دو مورد از این فرآورده ها مجوز مدت دار داده شده است و در مرحله آنالیز قرار دارند. به هر حال مجوز سازمان غذا و دارو ملاک است و اگر سازمان غذا و دارو به فرآورده ای مجوز دهد، تا حد زیادی قابل اعتماد است.

شمسی کوشکی گفت: قطعا سازمان غذا و دارو تمام مسائل مربوط به فرآورده های دارویی را آنالیز می نماید. وقتی پژوهشی انجام گردد، مدارک آن به سازمان غذا و دارو ارجاع شده و این سازمان ممکن است که بر اساس این مدارک برای آن فرآورده مجوز صادر کند یا صادر نکند. یکی از مستنداتی هم که سازمان غذا و دارو برای صدور مجوز می خواهد، مجوز کمیته اخلاق در پژوهش برای انجام مطالعات بالینی است البته برای بعضی گیاهان دارویی، سازمان غذا و دارو برای صدور مجوز اصلا کارآزمایی بالینی نمی خواهد. زیرا موادی در آن است که سال ها مصرف شدند و می دانند که خطرناک نیستند.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 26 آذر 1399 بروزرسانی: 26 آذر 1399 گردآورنده: gofteman-bartar.ir شناسه مطلب: 1243

به "مجوز فراوری مدت دار به 2 داروی گیاهی کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مجوز فراوری مدت دار به 2 داروی گیاهی کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید