طرز تهیه مربای زردآلو (با هسته و بی هسته)

به گزارش گفتمان برتر، مربای زردآلو از مرباهایی است که به سادگی در منزل تهیه می گردد. زردآلو رسیده، شکر، گلاب، زعفران دم نموده، آب و آبلیمو مواد لازم برای تهیه این مرباست.

طرز تهیه مربای زردآلو (با هسته و بی هسته)

خبرنگاران | سرویس آشپزی - مربای زردآلو از جمله مرباهایی است که به همراه خامه یا کره در شمار دلچسب ترین صبحانه ها قرار می گیرند. البته از این مربا در عصرانه یا در لا به لای کیک و شیرینی های خود نیز می توانید بهره ببرید. همواره به یاد داشته باشید از زردآلوهای شیرین و سفتی بهره ببرید که پوست نازکی داشته باشند چرا که این نوع زردآلو ها باعث حفظ شکل ظاهری و زیبایی مربا می گردند.

جهت آشنایی با خواص، فواید و مضرات زردآلو می توانید دربا مراجعه به یکی دیگر از مقالات خبرنگاران خواص زردآلو را بهتر بشناسید.

مواد لازم جهت تهیه مربای زردآلو

زمان پخت: 20 دقیقه

زردآلو رسیده و ترجیحا سفت

1 کیلو

شکر

900 گرم

گلاب

نصف استکان

زعفران دم نموده غلیظ

1 قاشق غذاخوری

آبلیمو

1 قاشق سوپخوری

آب

3 لیوان

بیشتر بدانید:طرز تهیه مربای قیسی خوشمزه به 2 روش

طرز تهیه مربای زردآلو

  1. زردآلوها را شسته خشک کنید و از وسط نصف نموده هسته آن ها را خارج کنید. اگر زردآلوها سفت باشد خیلی بهتر است.
  2. شکر را در آب می ریزیم و می گذاریم بجوشد اما قوام نیاید.
  3. زردآلوها را که از وسط نصف نموده ایم درون شربت می ریزیم و به مدت 5 دقیقه می جوشانیم اگر زردآلوها نرم تر بود مدت خیلی کمتری می جوشانیم.
  4. زیر حرارت را خاموش می کنیم و گلاب و آبلیمو و زعفران را اضافه می کنیم و پس از سرد شدن درون شیشه ریخته و در جای خنک قرار می دهیم.

مواد لازم جهت تهیه مربای زردآلو بی هسته

زردآلو نصف شده و هسته گرفته

1 کیلو

شکر

1 کیلو

آب لیمو

1 قاشق غذاخوری

مغز هسته زردآلو

به میزان دلخواه

آب

3 لیوان

طرز تهیه مربای زردآلو بی هسته

  1. زردآلو ها را با آب در قابلمه لعابی ریخته و می گذاریم به مدت 15 دقیقه بپزد.
  2. شکر را در فر گرم می کنیم در حدی که آب نشود فقط دمایش در حدی باشد که وقتی به زردآلو ها اضافه می کنیم مایع را از قل نیندازد.
  3. همرا با شکر مغز زردآلو ها را هم اضافه می کنیم.
  4. بعد از چند دقیقه آبلیمو را هم می ریزیم و می گذاریم تا غلیظ شود به حدی که وفتی 1 قاشق از آن را در پیش دستی ریختم و تکان دادیم نریزد.
  5. سپس زیر مربا را خاموش می کنیم و در شیشه می ریزم در آن را می بندیم و بر عکس می گذاریم تا خنک شود.
بیشتر بدانید: طرز تهیه مربای بدون شکر در خانه

مواد لازم جهت تهیه مربای زردآلو درسته

زردآلو شیرین با هسته

5 کیلو

شکر

2.5 کیلو

جوهر لیمو

نصف قاشق چایخوری

طرز تهیه مربای زردآلو درسته

  1. زردآلوها را شسته خشک کنید .
  2. زردآلوها را همراه با هسته در ته قابلمه ای عظیم می چینیم. به طوریکه خیلی روی هم قرار نگیرند.
  3. حدود یک لیوان آب داخل قابلمه میریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. در قابلمه بهتر است تا به هنگام جوش آمدن نیمه بسته باشد، سپس سایر مراحل بدون درب می باشد.
  4. زردآلو ها که کمی آب انداختند و نرم شدند، شکر را به آن اضافه می کنیم.
  5. اجازه می دهیم شربت خوب قوام بیاید. یعنی شربت کمی غلیظ شده و حباب بزند.
  6. جوهر لیمو را درون چند قاشق آب ریخته و خوب مخلوط می کنیم تا جوهر لیمو حل شود و سپس به قابلمه می افزائیم قابلمه را بارها به این طرف و آنطرف تکان می دهیم تا جوهر لیمو به همه جای آن برسد. چند جوش که زد، حرارت را خاموش می کنیم.
  7. اکنون اجازه می دهیم مربا درون قابلمه با دم کنی یک روز بماند (محیط خیلی گرم یا خیلی سرد نباشد). سپس میوه ها احتمالاً آب پس خواهد داد. این آب هم سبب رقیق شدن شیره مربا می شود و ضمناً باعت افزایش احتمال کپک زدگی آن نیز می شود. لذا بهتر است تا شیره مربا را دوباره بجوشانیم. در این حالت میوه ها را خارج نموده و درون آب کش میریزیم. شربت را دوباره می جوشانیم تا آب اضافی آن تبخیر شده و قوامش مناسب باشد.
  8. در پایان میوه را مجدداً و با دقت در ته قابلمه می چینیم. یکی دو جوش که زد حرارت را خاموش می کنیم. اجازه می دهیم کاملاً خنک شود و سپس به ظرف شیشه ای دردار تمیز و خشک منتقل می کنیم.
  9. بافت این مربا نرم است لذا حین برداشتن آن دقت شود. هنگام میل کردن هسته آن را خارج می کنیم و با نان و کره یا نان و خامه میل می کنیم.

بیشتر بدانید: طرز تهیه مربای آلبالو با هسته به 2 روش

نکات لازم برای تهیه مربای زردآلو

  • میزان شکر بستگی به میزان شیرینی زردآلوها دارد.
  • موقع پخت مربا در قابلمه را باز بگذارید تا رنگ آن زیاد تغییر نکند.
  • هیچ وقت مربای گرم را در شیشه نریزید. صبر کنید تا خنک شود. شیشه حتماً بایستی تمیز و خشک باشد.
  • احتمال کپک زدن این مربا کمی زیاد است، لذا برای نگهداری طولانی مدت بهتر است آن را فریز نمائیم.
منبع: setare.com
انتشار: 28 دی 1399 بروزرسانی: 28 دی 1399 گردآورنده: gofteman-bartar.ir شناسه مطلب: 1300

به "طرز تهیه مربای زردآلو (با هسته و بی هسته)" امتیاز دهید

1 کاربر به "طرز تهیه مربای زردآلو (با هسته و بی هسته)" امتیاز داده است | 1 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مربای زردآلو (با هسته و بی هسته)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید