صادرات نفت ایران به آسیا از 1 میلیون بشکه در روز گذشت
به گزارش گفتمان برتر، خبرنگاران: میزان صادرات نفت ایران به چهار مشتری آسیایی یعنی چین، هند، ژاپن و کره جنوبی، در ماه فوریه به 1.16 میلیون بشکه در روز رسید که این رقم نسبت به ماه قبل از آن افزایش 16 درصدی داشته است.
به گزارش خبرنگاران به نقل از رویترز، آمارهای بارگیری نفتکش ها نشان می دهد که میزان صادرات نفت ایران در ماه فوریه، برای چهارمین ماه متوالی بیشتر از میزان مجاز بر اساس تحریم های غرب بوده است. این بدان معناست که مشتریان اصلی نفت ایران بار دیگر روزانه بیش از یک میلیون بشکه نفت از این کشور خریداری نموده اند.
افزایش فروش نفت به مشتریان اصلی نفت ایران که ترکیه را نیز شامل می گردد، پس از توافق هسته ای ژنو و کاهش بخشی از تحریم ها علیه تهران انجام شده است.
بر اساس این توافق که بین ایران و گروه 1+5 در ماه نوامبر سال گذشته به دست آمد و از 20 ژانویه سال جاری اجرایی شد، 4.2 میلیارد دلار از درآمدهای نفتی تهران آزاد شد و در مقابل بخش هایی از فعالیت های هسته ای این کشور محدود گشت.
همچنین بر اساس توافق ژنو، میزان صادرات نفت ایران در دوره شش ماهه اجرای این توافق، به طور متوسط حدود یک میلیون بشکه در روز باقی خواهد ماند.
بر اساس این گزارش، در مجموع، میزان صادرات نفت ایران به چهار مشتری آسیایی یعنی چین، هند، ژاپن و کره جنوبی، در ماه فوریه به 1.16 میلیون بشکه در روز رسید، در حالی که این رقم در ماه ژانویه 994 هزار و 669 بشکه در روز بود.
با افزودن میزان خرید نفت ترکیه از ایران که حجم آن در ماه ژانویه به 105 هزار و 824 و در ماه فوریه به 117 هزار و 857 بشکه در روز رسید، صادرات نفت ایران حداقل از ماه نوامبر تاکنون، از سقف مجاز مشخص شده توسط رژیم تحریم ها بالاتر رفته است.
این میزان نفت خام بارگیری شده، بدون احتساب میعانات (نوعی نفت سبک) صادراتی ایران محاسبه شده است.
از زمان وضع تحریم ها علیه ایران در سال 2012 تاکنون، 5 کشور چین، هند، کره جنوبی، ژاپن و ترکیه، تقریبا کل نفت صادراتی ایران را خریداری نموده اند.
سناتورهای آمریکایی در نامه ای به اوباما اعلام نموده اند که به اعتقاد آنها در شرایطی که دنیا در حال کار بر روی یک توافق نهایی در زمینه برنامه هسته ای است، ایران نباید اجازه یابد تحریم ها را دور بزند.
83 سناتور آمریکایی در نامه خود خطاب به اوباما نوشته اند: ایران نباید اجازه داشته باشد درهای خود را به روی تجارت باز کند...ما این دوره را دوره ای مملو از خطر شرکت ها و کشورهایی می بینیم که به دنبال بهبود موقعیت تجاری خود در تهران هستند.
دولت اوباما معتقد است صادرات نفت ایران در ماه های آینده کاهش خواهد یافت و میزان متوسط صادرات نفت این کشور تا اواخر ماه جولای یک میلیون بشکه در روز خواهد بود. برای تحقق این هدف، واشنگتن می تواند فشار بر مشتریان نفت ایران را افزایش دهد تا آنها میزان خرید خود را کاهش دهند.
بر اساس آمارهای دولتی و صنعتی، واردات نفت چهار مشتری آسیایی از ایران از ماه نوامبر تاکنون بیش از 960 هزار بشکه در روز بوده است. همچنین ترکیه نیز به طور متوسط روزانه 100 هزار بشکه نفت از ایران خریداری نموده است. بدین ترتیب میزان کل صادرات نفت ایران از ماه نوامبر تاکنون به بیش از یک میلیون بشکه در روز رسیده است.
با توجه به اینکه بر اساس مستندات، میزان بارگیری های ماه های ژانویه و فوریه که در ماه های فوریه و مارس به کشورهای خریدار تحویل خواهد شد، همچنان بالای یک میلیون بشکه در روز است، ظاهرا میزان صادرات نفت ایران در سه ماهه ابتدایی سال 2014 بیش از یک میلیون بشکه در روز خواهد بود.
چین در ماه فوریه، 502 هزار و 500 بشکه در روز از ایران نفت وارد کرد و میزان خرید نفت خود از تهران را به سطح قبل از تحریم ها افزایش داد. پالایشگاه های چینی در ماه ژانویه، 564 هزار و 536 بشکه در روز از ایران نفت خریداری نموده بودند.
در مقابل، بر اساس آمارهای رسمی، چین در سال 2013، به طور متوسط روزانه 428 هزار و 840 بشکه نفت از ایران خریداری کرد. آمارهای رسمی واردات نفت چین در ماه فوریه، اواخر این هفته منتشر خواهد شد.
بر اساس اطلاعات مربوط به بارگیری نفتکش ها، هند در ماه فوریه 304 هزار و 286 بشکه نفت از ایران خریداری کرد. میزان خرید نفت هند از ایران در سال 2013، به طور متوسط روزانه 195 هزار و 600 بشکه بود.
این گزارش حاکی است، کره جنوبی، دیگر مشتری آسیایی نفت ایران، در ماه فوریه 140 هزار بشکه در روز از این کشور نفت وارد کرد. میزان خرید نفت کره جنوبی از ایران در سال2013 به طور متوسط 177 هزار و 414 بشکه در روز بود.
81
منبع: تسنیم