حیوانات خانگی، بایدها و نبایدها

به گزارش گفتمان برتر، خرید یا به سرپرستی دریافت حیوانات همیشه یکی از بحث های طرفداران حقوق حیوانات است. آنها خرید و فروش حیوانات را عاملی برای استفاده سودجویان از حیوانات و وادار کردن آنها به توله کشی می دانند. اگر شما هم می خواهید یک حیوان خانگی بخرید یا به سرپرستی بگیرید، بهتر است در ابتدا از هزینه ها و شرایط آن مطلع شوید.

حیوانات خانگی، بایدها و نبایدها

به گزارش خبرنگاران به نقل از خبرآنلاین، بیشتر ما داشتن حیوان خانگی را با جوجه های رنگی زمان بچگی تجربه کردیم. جوجه های ارزان قیمتی که به جز خریدشان، هزینه دیگری نداشتند و البته غالبا زود هم می مردند.

زندگی انسان در کنار حیوانات از ابتدا گره خورده به هم بود، اما به مرور و با گذشت زمان و حتی با وجود تغییر شکل زندگی و کوچک تر شدن فضای زندگی، حیوانات اهلی و حتی غیر اهلی جایگاه خودشان را از دست نداده و به زندگی و خانه انسان ها نزدیک تر شده اند و این علاقه انسان به حیوانات و همزیستی در کنار آنها باعث رونق فراوان بازار رنگ ووارنگ فروش حیوانات با انواع و قیمت های متنوع شده است.

محبوب ترین حیوانات خانگی

سگ و گربه و پستانداران کوچک محبوب ترین حیوانات خانگی هستند.از گران ترین نژادهای سگ می توان به پامرین خرسی اشاره کرد که قیمتی بین 4 تا 30 میلیون تومان دارد. قیمت این نژاد وابسته به وزن و اندازه آنهاست و هرچقدر کوچک تر و کم وزن تر باشند، قیمت بیشتری دارند. از شناخته شده ترین نژادهای سگ می توان به بولداگ، هاسکی، شیتزو تریر، گلدن، لابرادور، باکسر، ژرمن شپرد، چاوچاو، پامرین و... اشاره کرد که جای خودشان را در این سال ها در بین خانواده های ایرانی باز کرده و محبوب شده اند.

معروف ترین و پرطرفدارترین نژادهای گربه نیز پرشین، اسکاتیش، بریتیش، سیامی، هیمالین و فلت هستند که اسکاتیش گران ترین آنها بوده و تا حدبیشتر 5 میلیون تومان قیمت دارد.

انواع همستر و خرگوش که بیشتر مورد علاقه بچه ها و جزو حیوانات کم دردسرتر محسوب می شوند، هم در بازار خرید و فروش جایگاهی جدی دارند. خرگوش ها با توجه به نژاد قیمت گذاری می شوند و از 30 هزار تومان برای خرگوش های معمولی و مینیاتوری به بالا تا حدبیشتر 500 هزار تومان برای نژاد لوپ هلندی قیمت دارند.

یکی از فروشندگان همستر در این مورد می گوید: همستر یکی از بی دردسرترین حیوانات خانگی است و نسبت به سگ و گربه و پرنده، سر و صدا و خرج آنچنانی ندارد و حیوان آپارتمانی مناسبی است؛ نژادهای مختلف همستر روسی، سوری و کینگ و کمپل هستند که در این بین نژاد کمپل بهترین و گران ترین نژاد است که تا 250 هزار تومان قیمت دارد. باقی نژادها از 10 هزار تومان به بالا هستند.

هزینه بالای نگهداری از حیوانات خانگی

یکی که از کسانی که صاحب 2 سگ است، می گوید: بیشتر هزینه سگ ها برای غذای خشک ماهیانه است که هر بسته 15 کیلویی آن تا یک میلیون تومان و هر بسته غذای تشویقی هم تا 50 هزار تومان قیمت دارد. البته اگر نیاز به دکتر و اسکن هم داشته باشند، هزینه هربار آن تا 200 هزار تومان است. سایر هزینه های پزشکی مانند هزینه عقیم سازی و یا هزینه مربی برای تربیت سگ ها هم یک تا 2 میلیون تومان است.

او ادامه می دهد: البته بعضی به طور افراطی برای حیواناتشان هزینه می کنند؛ مثلا برای لباس، کرم کف دست و پا، اسباب بازی های گران قیمت و یا کفش های زمستانی هزینه زیادی پرداخت می کنند.

جالب است بدانید که هر دست لباس تا حدود 200 هزار تومان و هر 4 جفت کفش تا 100 هزار تومان و بالاتر و کرم و شامپو هم از 60 تا 100 هزار تومان قیمت دارد.

لوازم جانبی گربه و سگ نسبتا مشابهند. هرچند که گربه برای دستشویی رفتن به خاک گربه و ظرف دستشویی خاص نیاز دارند که هزینه جداگانه ای دارد.

تهیه غذای خانگی برای سگ و گربه ها هم یکی از شغل هایی است که این روزها در نتیجه علاقه مندی ایرانی ها به حیوانات به وجود آمده است.

یکی از تولیدکنندگان این غذاها می گوید: غذایی که ما تولید می کنیم، مناسب افرادی است که می خواهند از سلامت و کیفیت غذایی که به سگ یا گربه خود می دهند اطمینان داشته باشند. ما دستور این غذاها را با مشورت با چندین دامپزشک تهیه کرده ایم تا تمام پروتئین ها و ویتامین ها و مواد مورد نیاز بدن این حیوانات را تامین کند.

گفتنی است این غذاها منو و انواع مختلفی دارند که از کیلویی 6 هزار تومان که با سبزیجات و استخوان مرغ تهیه می شود تا کیلویی 36 هزار تومان که از گوشت گوساله تهیه می شود، متفاوت است.

نگهداری پرندگان عجیب و غریب در خانه

روزگاری کبوتر و قناری و مرغ عشق محبوب ترین پرندگان در خانه های ایرانی بودند، اما کم کم با گذشت زمان، طوطی و انواع عروس هلندی، جای خودشان را پیدا کردند و تبدیل به محبوب ترین پرندگان در صفحات خرید و فروش آنلاین یا بازارهای واقعی شدند.

یک فروشنده در این مورد می گوید: طوطی ها و عروس های هلندی نژادهای مختلفی دارند که از 500 هزار تا 2 میلیون تومان متغیر است و این اختلاف قیمت به جنسیت، سخنگو بودن، نژاد و سن بستگی دارد.

یکی از پرورش دهندگان پرندگان می گوید: هزینه نگهداری پرندگان نسبت به سایر حیوانات کمتر است و اگر کسی بخواهد خیلی اشرافی برای پرنده خود هزینه کند، تنها باید هزینه قفس که از 50 هزار تا 500 هزار تومان است، ظرف آب و غذا که حدود 30 هزار تومان است و هزینه غذای خشک (یا سرلاک) را که بین 20 هزار تا 60 هزار تومان است بپردازد. البته بخواهد از سلامت دائمی پرنده خودش مطمئن باشد، هزینه دامپزشکی و واکسن هم به این مجموعه اضافه می شود.

اما از خرید و فروش پرندگان متداول که بگذریم، پرنده ای که روزی نشان نحسی بود و کسی فکرش را نمی کرد در خانه از آن نگهداری شود، جغد بود؛ اما اکنون این پرنده با وجود خطراتی که برای انسان ایجاد می کند و شرایط خاص زندگی، طرفداران خودش را دارد.

جغدهایی که به طور غیرقانونی در ایران خرید و فروش می شوند، جغدهای مینیاتوری، شاخدار و جغد سفید هستند که به ترتیب از 200 تا 300 هزار تومان، 300 تا 400 هزار تومان و 700 هزار تا یک میلیون و 200 هزار تومان قیمت دارند. البته اگر کسی تمایل به خرید انواع دیگری مانند جغد سفید مینیاتوری داشته باشد باید تا 5 میلیون تومان برای آن هزینه کند.

همه این هزینه ها برای این پرنده در حالی است که ساعت بیداری و فعالیت، نیاز به فضای زیاد، گوشتخوار و شکارچی بودن جغد نگهداری آن را در خانه تبدیل به کاری سخت و حتی خطرناک می کند، اما با این حال این موارد مانعی برای دوستداران آن نیست.

ایگوانا؛ حیوان خانگی بدغذا

شاید در سال های گذشته تنها خزنده ای که مردم به فکر نگهداری از آن می افتادند، لاک پشت بود، اما این روزها نگهداری از ایگوانا و انواع خزندگان مشابه و مار و حتی رتیل در خانه متداول شده است. حیواناتی که نگهداری آنها به دلیل نوع غذایی که می خورند و شرایط خاص نگهداری شان، بسیار از سایر حیوانات سخت تر است.

یکی از صاحبان مراکز خرید و فروش خزندگان در مورد استقبال مردم از خزندگان به عنوان حیوان خانگی می گوید: مردم بیشتر از اینکه خرید کنند، تعجب می کنند.

صحبت به قیمت که می رسد، فروشنده که چندان مایل به ارائه قیمت نیست، می گوید: قیمتی ندارند! اما با اصرار اضافه می کند: برای خرید این حیوانات باید از 600 هزار تومان تا 50 میلیون تومان هزینه کرد و گران ترین خزنده، نوعی مار کمیاب است.

مار و ایگوانا و سایر این خزندگان را نمی توان در خانه رها کرد و باید برای آنها قفسی شبیه به آکواریوم که به آن تراریوم گفته می شود، تهیه کرد. گفتنی است که بعضی از خزندگان در محیط زندگی خود نیاز به رطوبت دارند و این رطوبت توسط همین تراریوم های دربسته تامین می شود. این تراریوم ها با توجه به سایز قیمت گذاری می شوند و از 300 هزار تومان به بالا قیمت دارند.

میزان رطوبت مورد نیاز برای انواع مارها یا ایگواناها متفاوت است و به این دلیل باید با نصب رطوبت سنج در این محفظه شیشه ای دائما میزان رطوبت صحیح را سنجید. به طور مثال مار پیتون توپی که متداول ترین مار خانگی محسوب می شود، قیمتی بین یک میلیون و 500 تا 3 میلیون تومان دارد و به 60 تا 80 درصد رطوبت نیاز دارد.

بعد از قیمت خرید خود حیوان و فراهم کردن لوازم جانبی زندگی آنها، نوبت به هزینه های نگهداری و خوراک این حیوانات می رسد. مارهایی که در خانه نگهداری می شوند، گوشتخوارند و نمی توان برای تغذیه به آنها گوشت معمولی داد. اغلب از موش و پستانداران کوچک و بعضی از پرندگان تغذیه می کنند و صاحب آنها باید موش را به صورت زنده یا یخ زده از فروشگاه های مخصوص خزندگان تهیه کند و به حیوان خانگی خود بدهد.

قیمت موش و رت در این فروشگاه ها با توجه به سایز متغیر است و از 3 تا 7 هزار تومان برای موش های زنده و تا 6 هزار تومان برای موش های فریزشده به فروش می رسد.

نگهداری از شیر و ببر کاری اشرافی است!

روزگاری شیر و ببر و گرگ حیواناتی بودند که باعث ترس انسان شده و تهدیدی برای زندگی به شمار می رفتند. اما حالا دیگر از این خبرها نیست و حیوانات وحشی هم کم کم در حال تبدیل شدن به حیوان خانگی هستند. تضادی که هرچند خنده دار به نظر می رسد، اما هزینه زیادی روی دست کسانی که قصد نگهداری حیوانات وحشی را در خانه دارند، می گذارد؛ همین عاملی است تا نگهداری چنین حیواناتی برای بعضی کاری خاص و اشرافی به نظر برسد و به انجام آن تمایل نشان بدهند.

در حالی که خرید یک توله شیر یا توله ببر چیزی دست کم در حدود 25 میلیون هزینه در بردارد، مسئله اصلی تنها خرید این حیوانات نیست، چرا که یک توله شیر یا ببر هر دو روز یک بار برای تغذیه به حدود 17 الی 18 کیلوگرم گوشت نیاز دارد، علاوه بر اینکه به گفته متخصصان، گوشتی که این حیوانات می خورند نباید هر روز تکراری باشد و باید در غذای آنها تنوع وجود داشته باشد.

بعد از خطرات احتمالی که این همنشینی ممکن است برای انسان داشته باشد، مسئله دیگری که در این باره مطرح می شود، جدا کردن یک حیوان از محیط و طبیعت زندگی اوست و عده ای معتقدند که جدا کردن حیوان از زیستگاهش نوعی حیوان آزاری محسوب می شود که می تواند منجر به افسردگی یا حتی مرگ حیوان شود.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 30 بهمن 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: gofteman-bartar.ir شناسه مطلب: 602

به "حیوانات خانگی، بایدها و نبایدها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حیوانات خانگی، بایدها و نبایدها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید