تأثیر همه گیری بحران کرونا بر سیاست بین الملل
به گزارش گفتمان برتر، به گزارش خبرنگاران کتاب فهم سیاست بین الملل پساکرونا: چالش ها، مسائل و چشم اندازها در بیست وچهار فصل به آنالیز تأثیر همه گیری کرونا بر سیاست بین الملل می پردازد. این کتاب که مجموعه مقالاتی از اساتید و پژوهشگران دانشگاه های مختلف دنیا است، در راستای مرجعیت علمی دانشگاه امام صادق (ع) و با هدف مطرح ساختن اندیشه های پژوهشگران ایرانی-اسلامی در کنار سایر اندیشمندان مطرح در عرصه بین الملل، تدوین شده است.
همه گیری کرونا، یکی از وقایع و فرآیندهای مهم و تأثیرگذار در عرصه دنیای در قرن بیست ویک است. این بیماری در مدت کوتاهی توانست مرز کشورها را درنوردد و خود را به عنوان چالشی فرا سرزمینی مطرح سازد. این بیماری، تأثیرات گسترده ای بر ابعاد مختلف زندگی و به ویژه در سیاست بین الملل گذاشته است. در این میان، دیدگاه های مختلفی در خصوص کرونا و سیاست دنیای مطرح شده است.
کتاب فهم سیاست بین الملل پساکرونا: چالش ها، مسائل و چشم اندازها یک اثر بین المللی با مشارکت 24 پژوهشگر و استاد مطرح و برجسته روابط بین الملل است که با تدوین مهدی جاودانی مقدم و امیرمحمد اسماعیلی به نگارش درآمده تا به تبادل افکار در خصوص این بحران دنیای بپردازد و آرا و نظرات مختلف آن ها را در یک اثر گردآورد. در میان نویسندگان، چهار استاد از دانشکده معارف اسلامی و علوم سیاسی دانشگاه امام صادق (ع) حضور دارند.
اصغر افتخاری، ابوذر گوهری مقدم، مهدی جاودانی مقدم، روح الامین سعیدی و امیرمحمد اسماعیلی از مشارکت کنندگان دانشکده معارف اسلامی و علوم سیاسی در این اثر بین المللی هستند که هر یک فصلی را در حوزه پژوهشی خود نوشته اند.
درواقع هر اندیشمند از زاویه دید خود به طرح مسئله پرداخته و سعی شده انواع دیدگاه ها مطرح گردد و حتی خواننده می تواند شاهد دیدگاه های بعضاً مخالف و متضادی در طول مطالعه این کتاب باشد. مطالعه همه این دیدگاه ها، امکان درک درست تر و دقیق تری از ابعاد این همه گیری نوظهور و فرامرزی بر سیاست بین الملل و تحولات منتج از آن را فراهم می نماید.
هدف پژوهش حاضر، تبادل فکری دیدگاه های متنوع در خصوص بحران کرونا و سیاست دنیای، چالش های آن و چشم اندازها است. این هدف با گردآمدن پژوهشگران، اساتید و نویسندگان سیاست بین الملل از مناطق جغرافیایی مختلف و با حوزه های پژوهشی متفاوت توانسته تا حد زیادی جامه عمل بپوشد.
یکی از ویژگی های منحصربه فرد اثر حاضر، آنالیز دیدگاه کشورها در خصوص این بحران و اقدامات آن ها و تأثیراتی است که بر مناطق مختلف یا کشورهای دنیا برجای می گذارد. به همین دلیل است که نویسندگان از کشورهای مختلفی از ایران، چین، آمریکا، بریتانیا، هلند، ترکیه، اتریش، روسیه، لبنان، اندونزی و ایتالیا برای نگارش این اثر پژوهشی انتخاب شده اند. بنابراین خواننده می تواند در خلال مطالعه این کتاب، با دیدگاه اندیشمندان کشورهای مختلف در مواجهه با این همه گیری دنیای، بیش ازپیش آشنا گردد و نحوه مواجهه کشورها با این بحران و آینده دنیا پساکرونا را از زبان اندیشمندان روابط بین الملل متعلق به این مناطق مورد ارزیابی قرار دهد.
کتاب فهم سیاست بین الملل پساکرونا: چالش ها، مسائل و چشم اندازها در قطع رقعی در 362صفحه و با قیمت 50000هزار تومان از سوی انتشارات دانشگاه امام صادق علیه السلام در اختیار علاقه مندان و پژوهشگران مطالعات علوم سیاسی و روابط بین الملل قرار گرفته است.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران