استفاده از بلاکچین برای مقابله با سرقت و قاچاق گوشی موبایل

به گزارش گفتمان برتر، به گزارش خبرنگاران به نقل از پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، با توجه به ظهور فناوری زنجیره بلوکی (بلاکچین) و گسترش استفاده از این فناوری در حوزه های مختلف کاربردی، پروژه ه­ایی در این پژوهشگاه جهت شناسایی ابعاد فنی این فناوری و نیز معین فرصت های بهره برداری از آن در حوزه فناوری ارتباطات اجرا شد.

استفاده از بلاکچین برای مقابله با سرقت و قاچاق گوشی موبایل

با ما همراه باشید و با تور چین ارزان از شگفت انگیزترین کشور دنیا دیدن کنید بر روی دیوار چین سلفی بگیرید، از قصر ممنوعه دیدن کنید و در خیابان شانگهای پیشرفته ترین آسیا قدم بزنید.

با انجام این پروژه، علاوه بر کسب دانش فنی مرتبط با فناوری زنجیره بلوکی توسط کارشناسان پژوهشگاه ICT، فرصت های متعددی نیز جهت برطرف چالش های پیش روی فناوری ارتباطات با استفاده از زنجیره بلوکی شناسایی شد.

امیر قلمی اسگویی عضو هیات علمی گروه ارتباطات ثابت پژوهشکده فناوری ارتباطات به عنوان مجری این پروژه گفت: یکی از کاربردهای نوین مورد توجه در فناوری زنجیره بلوکی در سطح دنیا، حوزه مقابله با سرقت و قاچاق تجهیزات مخابراتی، از جمله گوشی­های موبایل است.

وی با بیان اینکه باندهای خلافکار متعددی در بخش های مختلف دنیا، اقدام به سرقت گوشی های همراه و قاچاق آنها به سایر کشورها می نمایند، اضافه نمود: برای مثال برآوردهای سال 2017 نشان می دهد که درآمد باندهای سرقت گوشی همراه، به وسیله فروش گوشی های مسروقه به روزانه 550 هزار دلار می رسد. همچنین برآوردهای سال های اخیر نشان می دهد که روزانه 900 سرقت گوشی موبایل در سطح کشور اتفاق می­ افتد.

این پژوهشگر ادامه داد: از این رو لازم بود که راه چارهی جامع طراحی گردد که در کنار سامانه رجیستری گوشی همراه که برای مقابله با ورود غیر قانونی گوشی های نو در کشور طراحی و اجرا شده است، امکان مقابله با سرقت گوشی ها نیز فراهم گردد. از طرفی با توجه به ماهیت بین المللی مسئله قاچاق گوشی های مسروقه، ضروری است راه چاره توسعه داده شده به گونه ای باشد که به سادگی امکان استفاده توسط اپراتورهای سایر کشورها را داشته باشد.

قلمی اسگویی اضافه نمود: این پروژه با همکاری و مشاوره سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اجرایی شده و در آن از نظرات همه بخش­ های تاثیرگذار از جمله اپراتورهای تلفن همراه، نیروی انتظامی و قوه قضائیه جهت احصاء احتیاجمندی ها و الزامات کارکردی و کارایی راه چاره جامع مقابله با سرقت و قاچاق گوشی­ ها استفاده شده است.

وی گفت: در صورت عملیاتی کردن این راه چاره و اجرای آن در سطح شبکه، در آینده می­ توان از آن در جهت تکمیل و بهبود طرح رجیستری مستقر در وزارت صمت و سازمان تنظیم مقررات بهره برداری نموده و از مزایای زنجیره بلوکی در این حوزه بهره مند شد.

قلمی اسگویی گفت: از ویژگی های عمده این راه چاره، دارا بودن قابلیت مقیاس­ پذیری لازم برای انجام عملیات پرس وجو با تعداد بالا توسط بازیگران است. همچنین، این نمونه آزمایشگاهی به گونه ای طراحی شده است که امکان حضور نظارتی سایر بازیگران را به سادگی فراهم می نماید و با ارائه سطح مطلوبی از شفافیت برای ذخیره سازی داده های راه چاره، زمینه برقراری اعتماد میان سازمان های مشارکت نماینده در راه اندازی سامانه مقابله با سرقت و قاچاق گوشی های همراه را ممکن می نماید.

وی با بیان اینکه در توسعه راه چاره مقابله با سرقت و قاچاق گوشی­ های تلفن همراه از پلتفرم هایپرلجر فابریک استفاده شده است، گفت: ماحصل توسعه راه چاره مقابله با سرقت و قاچاق گوشی های همراه، یک نمونه آزمایشگاهی است که فرآیندهای عملیاتی آن در عین توزیع شدگی بر اساس احتیاجمندی های بازیگران درگیر در موضوع مقابله با سرقت و قاچاق گوشی های همراه طراحی و پیاده سازی شده اند.

مجری طرح ادامه داد: باید توجه داشت که پلتفرم هایپرلجر فابریک، یک زنجیره بلوکی سازمانی و متن باز است که در آن بازیگران مشارکت نماینده در راه اندازی راه چاره، کاملا احراز هویت می شوند که این مهم به نوبه خود، زمینه برقراری سطح بالاتری از اعتماد را نیز میان بازیگران فراهم می نماید که در این پروژه از این پلتفرم استفاده شده است.

این عضو هیات علمی گفت: علاوه بر این، با توجه به فرایند توسعه شبکه های نسل جدید، سعی شده است، ساختار پیاده سازی راه چاره توسعه یافته به گونه ای باشد که امکان استقرار در محیط های پردازش ابری و در هسته های شبکه های دارای توابع مجازی سازی شده شبکه را نیز داشته باشد. همچنین راه چاره مورد نظر، با این دیدگاه توسعه یافته است که امکان جلوگیری از فعالیت هرگونه دستگاه غیر مجاز در شبکه های آینده از جمله شبکه 5G و IoT را نیز داشته باشد.

وی یادآور شد: در حال حاضر، نمونه آزمایشگاهی راه چاره مقابله با سرقت و قاچاق گوشی همراه مبتنی بر زنجیره بلوکی در پژوهشکده فناوری ارتباطات پژوهشگاه ICT، به صورت عملیاتی نصب و راه اندازی شده است و در گام های بعدی انتظار می رود که با بهینه سازی سطح کارایی مورد احتیاج بازیگران، نسخه پایلوت میدانی این راه چاره نیز توسعه و عرضه گردد.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 16 بهمن 1399 بروزرسانی: 16 بهمن 1399 گردآورنده: gofteman-bartar.ir شناسه مطلب: 1340

به "استفاده از بلاکچین برای مقابله با سرقت و قاچاق گوشی موبایل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "استفاده از بلاکچین برای مقابله با سرقت و قاچاق گوشی موبایل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید