نخستین جزیره مصنوعی انرژی دنیا در منطقه پرنسس الیزابت
به گزارش گفتمان برتر، الیا (Elia) اپراتور سامانه انتقال برق بلژیکی، ساخت جزیره ای مصنوعی در دریای شمال را برنامه ریزی نموده است تا به عنوان یک هاب انرژی عمل کند. افزون بر اتصال نیروگاه های بادی فراساحلی به سرزمین اصلی، این جزیره مصنوعی به شبکه های برق کشور های همسایه نیز متصل خواهد شد.
هاب انرژی در دریای شمال
به گزارش عصر ایران، این جزیره مصنوعی که قرار است در منطقه پرنسس الیزابت (The Princess Elisabeth Zone) ساخته گردد، مزرعه بادی دریایی با ظرفیت 3.5 گیگاوات این منطقه را به سرزمین اصلی بلژیک متصل می نماید. این منطقه در دریای شمال تقریبا در فاصله 45 کیلومتری از ساحل بلژیک قرار گرفته است.
این جزیره مصنوعی به عنوان یک هاب انتقال برق عمل خواهد نمود و انرژی را از منطقه پرنسس الیزابت که دومین منطقه بادی فراساحلی بلژیک است و بعلاوه به وسیله اتصالات با سایر کشور های اروپایی، مانند انگلیس و دانمارک دریافت می نماید.
انرژی تولیده شده به وسیله توربین های بادی به وسیله کابل های زیر دریا به جزیره مصنوعی منتقل می گردد که در اینجا به برق فشار قوی تبدیل شده و بین سرزمین اصلی بلژیک و دیگر کشور های اروپایی توزیع می گردد.
بنابر اعلام الیا، شرکت های ساخت و ساز فراساحلی بلژیکی DEME Group و Jan De Nul Group یک سرمایه گذاری مشترک را به منظور ساخت جزیره مصنوعی پرنسس الیزابت شکل داده اند. ساخت و ساز این جزیره مصنوعی در اوایل سال 2024 شروع خواهد شد و در اواسط سال 2026 تکمیل می گردد. انتظار می رود این هاب انرژی تا سال 2030 به تمام نیروگاه های بادی و سرزمین اصلی متصل گردد.
انتظار می رود این جزیره مصنوعی نقش مهمی در تحقق اهداف انرژی تجدیدپذیر بلژیک و کاهش انتشار گاز های گلخانه ای این کشور ایفا نماید. دولت بلژیک یاری مالی حدود 100 میلیون یوروئی را به این پروژه اعطا نموده است.
منبع: فرارو